Search
menu
Search

Prijs voor Spaanse kerstlekkernij turrón zal dit jaar hetzelfde zijn

Prijs voor het Spaanse kerstlekkernij turrón zal dit jaar hetzelfde zijn
Beeld: Canva

Prijs voor Spaanse kerstlekkernij turrón zal dit jaar hetzelfde zijn

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Ondanks de inflatie, kostenstijgingen, hoge energierekeningen en een dalende productie van amandelen zal de typische kerstlekkernij in Spanje turrón dit jaar niet veel duurder zijn dan vorig jaar. In 2023 zal dat echter een ander verhaal zijn, aldus de voorzitter van de Consejo Regulador IGP Jijona y Turrón de Alicante.

Het merendeel van de turrón uit Xixona (Jijona) dat via de ‘Indicación Geográfica Protegida (IGP)’ beschermd is, werd al in oktober geproduceerd door de 24 aangesloten turrón-producenten waardoor de recente prijsstijgingen opgevangen zijn in de prijzen. Daarom wordt verwacht dat de consumentenprijzen van de turrón deze kerst niet veel hoger zullen zijn dan in 2021.

Verder verwacht men dit jaar een beter verkoop dan afgelopen jaar, al zal dat een extra besteding betekenen voor de inwoners van Spanje die graag een goede turrón willen eten met de kerst. Er zijn natuurlijk goedkopere versies in de supermarkten te vinden maar de beschermde turrónes uit Jijona (Xixona) staan bekend om de kwaliteit maar daar betaal je ook iets meer voor. 

Een groot deel van de turrón komt uit het dorp Xixona (Jijona) waar 20 miljoen turróns gemaakt worden met Denominación de Origen Propia, ofwel een beschermde oorsprongsbenaming.

Turrón is wellicht de bekendste kerstlekkernij in Spanje. Als je rond de kersttijd wel eens in Spanje bent geweest of daar woont kom je er namelijk niet omheen. Simpel gezien kan men zeggen dat er van deze variant van de Spaanse noga twee versies zijn, te weten de harde versie en de zachte versie. Deze zijn dan in allerlei vormen, maten en smaken te vinden maar in principe komen ze op hetzelfde neer, ze bestaan uit amandelen.

donut smaak
Spaanse kerstlekkernij turrón met donut of appeltaartsmaak of is dat geen turrón meer?
Elk jaar komen er nieuwe verfrissende en verrassende turrón smaken en variaties bij in Spanje zoals dit jaar de appeltaart, cheesecake en donut smaken maar zijn dat nog wel turrones?
icoon2022www.spanjevandaag.com
mini turrones
Weet jij niet welke turrón je moet kiezen in Spanje? Probeer dan deze meerkeuze-zak van Mercadona eens
Met de kerst worden altijd turrones op tafel gezet in Spanje maar als je nu niet weet welke smaak en vorm jij het lekkerste vindt probeer dan eens de meerkeuze-zak mini turrones van Mercadona.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?