skip to Main Content
Scholen in Málaga krijgen boetes vanwege geluidsoverlast kinderen

Scholen in Málaga krijgen boetes vanwege geluidsoverlast kinderen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Policía Local heeft twee scholen in de stad Málaga boetes van 12.000 euro gegeven vanwege geluidsoverlast van de schoolkinderen. Dagelijks controleert de lokale politie of de scholen in de stad het aantal toegestane decibellen niet overschrijden waarbij als dat wel gebeurd de scholen daar op aan worden gesproken. Gebeurt het daarna nogmaals dan worden er boetes opgelegd zoals in dit geval bij de scholen Lex Flavia Malacitana en Félix Revello de Toro.

Het gaat overigens niet om geluidsoverlast gedurende de uren dat de school open is voor de kinderen maar na openingstijd waarbij er buiten de schoolgebouwen op de speel- en sportplaatsen teveel herrie was. Volgens de gemeente Málaga, die de boetes heeft opgelegd, gebeurde dat diverse keren bij sportwedstrijden, met name bij het basketbal.

De lokale politie controleert al enkele jaren bij diverse scholen in het centrum van de stad nadat er al meerdere jaren klachten zijn van de buurtbewoners dat er buiten schooltijd veel herrie is en dus ook veel geluidsoverlast. Het gaat dus niet om die uren dat de scholen op zijn, er les wordt gegeven en kinderen buiten spelen en/of sporten maar om die uren dat de scholen eigenlijk dicht horen te zijn maar waar dus kinderen en in sommige gevallen volwassenen wel nog gebruik maken van de sportfaciliteiten.

Zowel de Lex Flavia Malacitana school alsook de Félix Revello de Toro school hebben 12.000 euro boete gekregen. In het geval van de school Les Flavia is het zelfs strikt verboden om buiten schooltijd activiteiten te organiseren, iets wat ook bekend is bij de schoolleiding.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Nou, daar gaan we weer. Hoe gemakkelijk kom je op deze manier weer aan de gemeentelijke belastingen. Ja, pak de kinderen…………..terwijl men weet dat de gemiddelde Spanjaard herrie maakt voor drie. ‘s Nachts beginnen met putten leeg te zuigen tot de volgende morgen toe (met toestemming van de gemeente). En dat allemaal voor je slaapkamerraam. Flauw, onvolwassen en een totaal gebrek aan inlevingsvermogen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by