skip to Main Content
Werkloosheid Spanje opnieuw gestegen met 7.255 personen

Werkloosheid Spanje opnieuw gestegen met 7.255 personen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De werkloosheid is opnieuw gestegen met 7.255 personen waarbij dit alweer de vierde maand op rij is dat er meer werklozen bij komen in het land. Volgens de gegevens van het Ministerio de Empleo y Seguridad Social (Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid) zijn er nu in Spanje 3.474.281 werklozen. Dat aantal kan hoger zijn aangezien in de cijfers alleen rekening wordt gehouden met die mensen zonder baan die ingeschreven staan bij de instanties.

In de maand november steeg het aantal ingeschreven werkzoekenden in Spanje met 7.255 personen tot 3.474.281 werklozen. Mede vanwege het mooie weer in de maand oktober was er nog werk te vinden in het toerisme maar in de maand november was het einde van het toeristenseizoen te merken met opnieuw een stijging in aantal werklozen. In de dienstensector (waaronder het toerisme valt) is het aantal werkenden echter wel toegenomen met 23.048 personen terwijl in alle andere sectoren zoals de industrie, landbouw en constructie het aantal werklozen is toegenomen.

Het einde van het toeristenseizoen was met name te merken op de Balearen waar het aantal werklozen met 24,5% steeg. Als tweede staat de deelstaat Cantabrië (+2,1%) op de lijst gevolgd door Catalonië (+1,78%). Volgens de Spaanse media heeft de onafhankelijkheidsstrijd in Catalonië en alle problematiek geleid tot de grootste stijging van werklozen in een maand november. In het jaar 2009 steeg het aantal werklozen met 11.000 personen maar dit jaar was dat aantal 7.400 werklozen meer, volgens de kranten als gevolg van het vertrek van bedrijven uit Catalonië en de dalingen in het toerisme, bars, restaurants, theaters en winkels.

Het goede nieuws is dat er op dit moment 18.417.756 personen zijn die wel werken, een 637.232 personen meer dan in de maand november 2016.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik heb al een paar keer gelezen dat we een tekort aan koffie gaan krijgen in de toekomst. Er zijn steeds meer landen waar koffie wordt genuttigd, maar vele boeren die de planten verbouwen en dus de bonen leveren, hebben het zwaar door de veel te lage prijzen die zij krijgen. Er wordt niet meer genoeg verbouwd om steeds meer te kunnen exporteren en we gaan naar een tekort toe en we weten wat dat met de prijzen zal doen.
    Ik heb eens opgezocht onder welke omstandigheden een koffieplant het beste groeit en dat is bij een temperatuur tussen de 10 – 30 graden. Zou het misschien een idee zijn voor de Spaanse landbouwers? In het bovenstaande artikel staat dat deze groep erg te lijden heeft onder de werkloosheid en mocht het lukken met de koffie, dan kun je, behalve aan de Spanjaarden, aan zo’n beetje de hele wereld verkopen.

  2. Aantal zal echt wel meer dan dubbele zijn aan werklozen, veel houden zich niet meer ingeschreven bij het INEM aangezien die ook helemaal niets doet om je aan werk te helpen(Maar je moet jezelf wel elke 3 maanden melden). En zodra je niet meer bent ingeschreven bij het INEM tel je niet meer mee als werkloos.

    In mijn omgeving trouwens weer legios aan bedrijven verdwenen, de crisis hakt er nog altijd hard in.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken