skip to Main Content
99-jarige vrouw wordt door schuld van kleinzoon uit woning gezet in Madrid
La Sexta

99-jarige vrouw wordt door schuld van kleinzoon uit woning gezet in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De 99-jarige Mari is op maandag uit haar eigen woning gezet omdat haar kleinzoon die woning verkocht heeft zonder dat zij daarvan af wist. Erger nog, haar in de Verenigde Staten wonende kleinzoon heeft voor bijna 2 miljoen euro van zijn oma gestolen en haar achtergelaten zonder geld en zonder woning. Meteen na haar huisuitzetting werd Mari opgenomen in het ziekenhuis vanwege onderkoelingsverschijnselen.

Het is een apart maar tegelijkertijd hartverscheurend verhaal dat de 99-jarige Mari in de gemeente Pozuelo de Alarcón in de provincie Madrid uit haar eigen woning is gezet. De reden daarvoor is dat Mari een rechtszaak heeft verloren nadat haar kleinzoon de woning met een waarde van 420.000 euro waarin Mari woonde heeft verkocht zonder dat zij daar vanaf wist en ooit toestemming voor heeft gegeven.

Mari houdt vol dat haar kleinzoon en de notaris haar voor hebben gelogen en hebben bedrogen waarna ze er met bijna 2 miljoen euro in spaargeld en eigendommen vandoor zijn gegaan en Mari zonder iets hebben achtergelaten. Er werd op 11 juli 2017 een rechtszaak aangespannen tegen de kleinzoon maar uiteindelijk werd deze door de rechters vrijgesproken van bedrog en fraude.

Na de huisuitzetting op maandag besloot de 99-jarige Mari op een bank in het park voor haar woning te gaan slapen maar dat duurde niet lang. Een doctor onderzocht haar en constateerde dat ze aan onderkoeling leed waarna ze meteen naar het ziekenhuis werd gebracht waar ze in ieder geval voorlopig onder een dak kan slapen.

De gemeente Pozuelo de Alarcón is op de hoogte van de situatie en heeft haar een tijd geleden via de Sociale diensten al een plaats aangeboden in een ouderen residentie, iets wat de hoogbejaarde vrouw weigert. Mari wil maar een ding en dat is haar woning terug en zo niet dan slaapt ze op de bank voor haar woning.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 20 reacties
 1. Een regelrechte schande van zo een kleinzoon respectloos
  Ik en vrouw hebben onze kinderen geleerd wat respect is en nu nog kennen zij het
  Na de opvoeding en onze plichten heb ik voor mijn eigen moeder gezorgd tot ze op 21 September 2018 is overleden
  tot heden vandaag zou ik het nog willen doen…helaas ze
  was bijna 87 .
  Jeugd jammer …..respectloos

 2. Juan, mijn moeder van 97,5 is nu aan een verzorgingshuis toe. Maar haar vorige bejaardenhuis (ook in Nederland) was werkelijk fantastisch!! Dit nieuwe lijkt ook weer heel fijn te worden. In haar vorige had ze twee slaapkamers, we konden dus regelmatig bij haar blijven logeren. En dan hoor je dag en nacht hoe de verzorging met haar bezig is. Topverzorgers en -verzorgsters!!! Daar wil ik oud worden. Zoveel fijne mensen bij elkaar, zoveel activiteiten, zoveel vrijwilligers. Wat is ze er altijd gelukkig geweest! Diep respect voor deze mensen!

  1. Als je moeder alleen is, krijgt ze echt geen 2 slaapkamers in een verzorgingshuis
   Waarom zou je 2 slaapkamers nodig hebben in tehuis?
   Onze oma had 1 slaapkamer toen opa, haar man nog leefde.
   Toen hij stierf kreeg ze een brief dat ze binnen 30 dagen naar een kamer moest zonder slaapkamer.
   Oftewel haar nu 1 persoonsbed staat in haar woonkamer.
   AUB….jouw oma heeft het kennelijk getroffen en zal daar ook flink voor betalen of ze woont niet in een grote stad.
   Maar laten mensen nu even niet doen of NL nog altijd het paradijs op aarde is, want dat is het dus niet. Zeker niet voor de ouderen.
   Al jaren geen pensioen verhoging, over het algemeen is de ouderenzorg en bejaardenzorg goed. Maar lang niet voor iedereen!
   En idd is er verschil tussen een bejaarden tehuis en een verzorgingshuis.
   De eerste is wat commerciëler de 2de vooral behelpen.

 3. Ik vind het maar een vreemd verhaal. Als de rechters de kleinzoon in het gelijk hebben gesteld dan zal er wel iets meer aan de hand zijn.

  1. Wat ik begreep is dat ze het familiebedrijf aan haar kleinzoon had gegeven, vervolgens breidde haar kleinzoon het bedrikfskapitaal uit en zij deed daarin mee met al haar bezittingen, keurig bij notariele akte vastgelegd, die hij vervolgens opsoupeerde.

   Oftewel op haar 90ste vertrouwt ze haar geld toe aan haar erfgenamen, al het papierwerk wordt keurig waterdicht afgewerkt, en vervolgens stuurt de erfgenaam haar de laan uit. Van je familie moet je het hebben… Dan ben je toch echt een monster.

 4. Ik begrijp niet dat zij die rechtszaak heeft verloren. Ik zou wel eens van die rechter willen weten waarom.

 5. Dit is gewoon Hebzucht ,van de notaris en de kleinzoon, kon hij niet langer wachten op zijn geld, arme oma,dit volk heeft geen geweten, maar er zal geen geluk op liggen,het Kwaad straft zich zelf.

  1. Wat een kwal : op grote afstand je eigen oma oplichten en haar op straat laten zetten.
   Kan eigenlijk niet helemaal kloppen, ben benieuwd hoe dat afloopt.

 6. 99 jaar. Alleen wonend. Huisuitzetting.
  Opnieuw een geval van mensonterend handelen. Wat hier ook precies heeft gespeeld en wie er ook gelijk heeft, het is opnieuw – ik herhaal – schandalig, mensonterend en niet van deze tijd.

  1. Volledig mee eens Moreno.
   Maar denk niet dat dit alleen in Spanje gebeurd.
   Wij hebben nog een oma, 95 jaar oud, die krijgt regelmatig in haar NL verzorging tehuis geen eten, omdat het op is!
   Andere bewoners daar moeten zo vaak bellen om naar de w.c. te gaan dat ze hun behoefte in bed doen en dan liggen ze daar uren, zo niet dagen in!
   En de Hollanders die zo worden geprezen om hun harde werken, neen hoor, oma krijgt aan haar bed een man, die bijna geen Nederlands spreekt in de nacht, want de Nederland sprekende mensen slapen dan liever.
   En als je dan ziet hoeveel dat per maand kost, bespottelijk!
   Er is geen respect meer voor onze ouderen, zij die na de oorlog Europa weer hebben opgebouwd zien nu dat hun inspanningen de nieuwe generaties niets zegt

   1. Ik weet niet hoe te reageren Juan74 maar ik hoor veel van zulke verhalen.
    Ik langs mijn kant: ze zullen heel, heel veel moeite moeten doen op me in een home te plaatsen!!! Nee hoor: ik leef en zal dood gaan in mijn “plaatske” => tot mijn laatste snik zal dit mijn wens zijn………..

   2. Vreselijk voor deze oude dame, op haar oude dag dit allemaal te moeten meemaken. Ze wil terug naar haar eigen huis, heel begrijpelijk. Een oude boom moet je niet verplanten. Wbt reaktie van Juan74 :er is best nogal wat mis in de Nederlandse verzorgingshuizen maar wat U beschrijft is pertinent niet waar. Dagen in hun eigen eigen vuil liggen en geen eten krijgen , omdat het op is. Het is echt stemmingmakerij, de Nederlanders naar beneden halen dat vind ik echt beneden alle peil.

    1. Beste Ria.
     Het gaat om de oma van mijn vrouw. Mijn schoonouders zitte daar dagelijks.
     Jij noemt hen, oma en ons dus leugenaars???
     Dank je.
     Ik daag je graag uit
     Jij gaat 1 maand in haar tehuis zitten en zij 1 maand in jouw huis en zij krijgt dan 1 maand jouw leven en jij het hare.
     Er zijn zelfs in NL programma’s met verborgen camera’s in tehuizen geweest. Die liegen dus ook?
     Stemmingmakerij?
     Pleur op. Zelfs de politiek geeft toe dat het zo niet kan.
     Jij Ria moet je schamen. Zeker weten dat jij niet dagelijks in een bejaardentehuis komt!
     Ja, als je een paar duizend euro per maand betaald, dan komen ze je kont wel vegen

   3. Spookverhalen. Er bestaan in Nederland geen tehuizen van dit kaliber. En zo ja, ga u schamen dat u haar daar laat rotten en haar niet in huis neemt. Niet de,overheid maar u bent een monster

    1. Ach Albert toch.
     Als het spookverhalen waren, dan zou ik de eerste zijn om dat toe te geven en met alle plezier en liefde bovendien.
     Wij zorgen met de familie zelf voor oma na het horen en meemaken van deze zaken. Ze krijgt het eten van mijn schoonouders en een oom en tante, en wij betalen extra voor hulp. Maar normaal gesproken mag je toch verwachten dat als je in een verzorgingstehuis komt, dat de naam het al zegt, dat je namelijk de zorg en verzorging krijgt die je hoort te krijgen en waar je ook gewoon voor betalen moet.
     Zelf woon ik niet in Nederland, en oma wil niet in Spanje wonen, dus tja. Haar bij mij in huis nemen gaat wat lastig dan heh.
     Er is gepaste hulp nu en dat betalen wij met ons allen. De AOW en haar kleine pensioen moet ze zelf al voor het grootste deel bijdragen. Van wat ze overhoudt koopt ze heel modern graag kleding via het internet.
     Dus voor je iemand een monster noemt, zou je beter eerst wat vragen kunnen stellen.
     Zoals Miel terecht opmerkt, onze oma heeft kinderen en kleinkinderen die voor haar zorgen. Maar helaas zijn er genoeg mensen die geen of bijna geen familie hebben. Of familie hebben die niet extra kunnen bijdragen.
     Wat gebeurd er met dit soort mensen? Die eenzaam en alleen in vaak slechte omstandigheden moeten leven?? Aangezien jij het allemaal zo goed weet en mij een monster vind, ga ik er vanuit dat jij dagelijks ouderen bezoekt die geen bezoek krijgen? Dat je dagelijks mensen helpt die niet door de overheid worden geholpen?
     Je ogen sluiten voor de harde realiteit, dat noem ik pas monsterachtig. Ontkennen van zaken die regelmatig in het nieuws verschijnen en deze kennelijk afdoen als fake-nieuws, dat is modern, maar toch zeker ook monsterachtig.
     AUB denk eerst even na voor je iemand van iets beticht!

     1. Juan74, lees het verhaal over je oma eens opnieuw en misschien zal je dan begrijpen waarom Albert zo heeft gereageerd.

     2. Miel, ik heb wellicht in het eerste verhaal niet duidelijk genoeg laten blijken dat het voor onze oma verleden tijd was dat ze zo behandeld werd.
      Maar om iemand dan toch zonder aanleiding een monster te noemen, gaat mij persoonlijk wat ver, jouw wellicht niet, maar dat is jouw mening en keuze.
      Albert moet zijn reactie ook even goed lezen, want volgens hem zijn het spookverhalen en bestaan er geen huizen van dit kaliber.
      Daarna moet ik oma er weg halen als het toch zo mocht zijn, enigszins tegenstrijdig is het niet?
      Maar goed, wat een ander roept en vind is bijzaak, belangrijkste is dat er verbeteringen komen. Dat ziet de politiek in NL ook in en men heeft meer geld vrijgemaakt nu. Hopen dat dit geld goed terecht komt.

  2. Deel dezelfde mening. Wat er ook is gebeurd, een mensje van 99 jaar moet met respect behandeld worden. Ieder oudere persoon heeft recht op gelijk ook welke steun die die nodig heeft. Als familie je zo behandelt , en nogmaals wat er ook is voorgevallen, moet je toch je hart niet op de juiste plaats hebben.
   Kan je na het overlijden van dit mensje nog een rustige slaap vatten !!!!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken