skip to Main Content
Spanje krijgt te maken met hoge temperaturen tijdens een “veroño”
Pixabay

Spanje krijgt te maken met hoge temperaturen tijdens een “veroño”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de Spaanse weerdienst Aemet hebben sinds begin deze week delen van Spanje te maken met hogere temperaturen dan wat normaal is deze tijd van het jaar. Met name langs de Middellandse Zee kust loopt het kwik op tot 25 graden of meer en daarom wordt ook gesproken van een veroño.

Een “veroño” is een samenvoeging van “verano” (zomer) en “otoño” (herfst) en is een fenomeen dat plaatsvindt in de herfst waarbij de temperaturen gedurende meerdere dagen hoog genoeg zijn om deze te vergelijken met een zomer (of eigenlijk meer lente).

Sinds deze maandag heeft Spanje op veel plaatsen in het noordoosten, zuidoosten, op de Balearen en in het zuiden te maken met aangename temperaturen. De Aemet spreekt over temperaturen die tot 10 graden hoger zijn dan normaal voor de tijd van het jaar.

Volgens de Spaanse weerdienst zijn dinsdag en woensdag de warmste dagen van deze week waarin de Spanjaarden op twee dagen, te weten donderdag 6 en zaterdag 8 december, een nationale feestdag hebben.

Temperaturen kunnen tot 25 graden stijgen in het zuiden en zuidoosten van Spanje, met andere woorden in de Comunidad Valenciana, Murcia en Andalusië. Ook in het noordoosten in Catalonië en op de Balearen is het aangenaam warm met temperaturen die rond de 20 graden liggen.

Er wordt daarnaast gedurende de hele week in heel Spanje geen regen verwacht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken