Wateroverlast in Murcia, Alicante en Balearen vanwege noodweer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Wateroverlast in Murcia, Alicante en Balearen vanwege noodweer
Beeld: 123rf

ALICANTE/MURCIA – Zoals eerder al aangegeven zou men langs de Middellandse Zeekust weer te maken krijgen met de gevolgen van een DANA of gota fría met veel regen, wind, sneeuw en een wilde zee. Een van de meest getroffen gebieden is Los Alcázares in Murcia waar naast veel overstromingen en ondergelopen woningen ook zo’n 40 mensen geëvacueerd werden.

Naast Los Alcázares waar opnieuw de straten blank stonden werd ook de gemeente San Javier in de Murcia regio getroffen door het noodweer waardoor er opnieuw veel schade is in o.a. Torre Pacheco en Dolores de Pacheco. Een grote hagelbui zorgde voor veel overlast en schade in de landbouwsector van de regio terwijl de regen en harde windvlagen de rest van het verwoestende werk deden.

LEESTIP: Wat is een DANA of gota fria in Spanje

Alicante

Ook in de provincie Alicante heeft men weer te maken met de gevolgen van de DANA of gota fría die in september zoveel schade veroorzaakte. Veel straten in o.a Elche, Santa Pola, El Altet, Torrevieja, Orihuela, Orihuela Costa, Guardamar en in de Vega Baja en Baix Vinalopó regio’s stonden weer blank nadat daar in 24 uur tijd 90 liter regenwater viel. 

In Pilar de la Horadada stond de tunnel op de AP-7 snelweg opnieuw vol met water en werd deze gedurende uren in beide rijrichtingen afgesloten voor al het verkeer.

In de Valencia regio heeft het op sommige plaatsen gesneeuwd zoals in Sant Joan de Penyagolosa, Castellfort, Ares del Maestrat en Coll d’Ares.

Balearen

Ook op de Balearen eilanden gaat het flink tekeer met het noodweer en heeft men te maken met de gevolgen van de DANA of gota fría. Naast de regen, hagel en harde windvlagen was er ook onweer met maar liefst 8.000 blikseminslagen

In Soller heeft men een nieuw record verbroken nadat daar in slechts 12 uur tijd maar liefst 191 liter/m2 regenwater viel.

Catalonië

Verwacht wordt dat de DANA of gota fría zich op woensdag verplaatst van Murcia, Alicante en de Balearen naar de rest van de de regio Valencia en Catalonië waarna de storm zich verplaatst naar het noorden van het land en mogelijk Spanje verlaat aldus de Spaanse weerdienst Aemet die gele en oranje weeralarmen heeft uitgegeven voor Catalonië, Valencia en de Balearen.

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail [email protected]
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email [email protected]
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.