Search
menu
Search

Wateroverlast in Murcia, Alicante en Balearen vanwege noodweer

Oeps ... foto ontbreekt!

Wateroverlast in Murcia, Alicante en Balearen vanwege noodweer

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE/MURCIA – Zoals eerder al aangegeven zou men langs de Middellandse Zeekust weer te maken krijgen met de gevolgen van een DANA of gota fría met veel regen, wind, sneeuw en een wilde zee. Een van de meest getroffen gebieden is Los Alcázares in Murcia waar naast veel overstromingen en ondergelopen woningen ook zo’n 40 mensen geëvacueerd werden.

Naast Los Alcázares waar opnieuw de straten blank stonden werd ook de gemeente San Javier in de Murcia regio getroffen door het noodweer waardoor er opnieuw veel schade is in o.a. Torre Pacheco en Dolores de Pacheco. Een grote hagelbui zorgde voor veel overlast en schade in de landbouwsector van de regio terwijl de regen en harde windvlagen de rest van het verwoestende werk deden.

LEESTIP: Wat is een DANA of gota fria in Spanje

Alicante

Ook in de provincie Alicante heeft men weer te maken met de gevolgen van de DANA of gota fría die in september zoveel schade veroorzaakte. Veel straten in o.a Elche, Santa Pola, El Altet, Torrevieja, Orihuela, Orihuela Costa, Guardamar en in de Vega Baja en Baix Vinalopó regio’s stonden weer blank nadat daar in 24 uur tijd 90 liter regenwater viel. 

In Pilar de la Horadada stond de tunnel op de AP-7 snelweg opnieuw vol met water en werd deze gedurende uren in beide rijrichtingen afgesloten voor al het verkeer.

In de Valencia regio heeft het op sommige plaatsen gesneeuwd zoals in Sant Joan de Penyagolosa, Castellfort, Ares del Maestrat en Coll d’Ares.

Balearen

Ook op de Balearen eilanden gaat het flink tekeer met het noodweer en heeft men te maken met de gevolgen van de DANA of gota fría. Naast de regen, hagel en harde windvlagen was er ook onweer met maar liefst 8.000 blikseminslagen

In Soller heeft men een nieuw record verbroken nadat daar in slechts 12 uur tijd maar liefst 191 liter/m2 regenwater viel.

Catalonië

Verwacht wordt dat de DANA of gota fría zich op woensdag verplaatst van Murcia, Alicante en de Balearen naar de rest van de de regio Valencia en Catalonië waarna de storm zich verplaatst naar het noorden van het land en mogelijk Spanje verlaat aldus de Spaanse weerdienst Aemet die gele en oranje weeralarmen heeft uitgegeven voor Catalonië, Valencia en de Balearen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?