Geen 12 druiven eten met jaarwisseling op Puerta del Sol-plein in Madrid

Geen 12 druiven eten met jaarwisseling op Puerta del Sol-plein in Madrid
Beeld: 123rf

Geen 12 druiven eten met jaarwisseling op Puerta del Sol-plein in Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De feestdagen dit jaar zullen heel anders worden, dat weten we allemaal wel. Maar dat dit moeilijk zal worden voor veel mensen is ook duidelijk. De regionale overheid van de Madrid regio heeft deze vrijdag bekend gemaakt dat alle festiviteiten met veel publiek op openbare plaatsen verboden zijn deze jaarwisseling. Dat houdt dus ook in dat er op het Puerta del Sol-plein in Madrid dit jaar geen traditionele jaarwisseling zal zijn.

Het Puerta del Sol-plein is het nulpunt van heel Spanje en elk jaar wordt met Oud op Nieuw dat plein voor het Real Casa de Correos en de Reloj de la Puerta del Sol gebruikt door tienduizenden feestgangers om bijeen te komen en de jaarwisseling te vieren met cava en de traditionele 12 druiven en om de bal van de klok naar beneden te zien komen om daarna het nieuwe jaar in te luiden.

Maar dit jaar en natuurlijk vanwege de corona-maatregelen zal deze traditionele jaarwisseling viering geen doorgang kunnen vinden op het emblematische plein in Madrid . In eerste instantie was er nog hoop dat er een Oud op Nieuw zou zijn met minder toegestane personen maar deze vrijdag werd bekend dat er een verbod komt op elk evenement tijdens de jaarwisseling.

Andere genomen maatregelen zijn dat er geen Driekoningen optochten en andere festiviteiten rondom de kerstdagen mogen plaatsvinden om te voorkomen dat er teveel mensen bijeenkomen en de anderhalve meter afstand niet meer te handhaven is. De ‘cabalgatas’ mogen wel statisch zijn, met andere woorden op een vaste plaats georganiseerd worden met een capaciteit van aanwezige personen van 50%.

Wat betreft de kerstmarkten zoals die elk jaar op de Plaza Mayor plaatsvindt in het centrum van Madrid, geldt dat er gecontroleerd wordt op het aantal aanwezige personen en dat er tussen de 50% en 75% aan kraampjes mogen staan.

Vanaf deze vrijdag 4 december tot 15 december zal de autonome regio Madrid te maken hebben met een regionale lockdown wat betekent dat niemand de autonome regio in en uit mag reizen tenzij voor bepaalde uitzonderingen zoals voor werk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.