Meer dan de helft van de Spanjaarden wacht liever met corona-vaccinatie

Meer dan de helft van de Spanjaarden wacht liever met corona-vaccinatie
Beeld: 123rf

Meer dan de helft van de Spanjaarden wacht liever met corona-vaccinatie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit de laatste gegevens van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek blijkt dat 55,2% van de Spanjaarden liever wacht met de corona-vaccinatie om te weten wat de eventuele bijwerkingen zullen zijn. 32,5% zegt dat ze bereid zijn om meteen de vaccinatie te laten plaatsen terwijl 8,4% van de Spanjaarden zegt absoluut geen corona-vaccinatie te willen hebben.

Uit de laatste opiniepeiling van het Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) dat plaatsvond tussen 23 en 26 november onder 2.131 personen, blijkt dat ook dat 59,6% van de Spanjaarden zich wel wil vaccineren met een vaccin als een arts dat voorschrijft vanwege een medische geschiedenis of vanwege het risico om een familielid te infecteren.

Het aantal Spanjaarden dat bereid is om meteen een corona-vaccinatie te laten plaatsen is ten opzichte van de eerste vraagstelling half november gedaald van 44,4% naar 55,2% dat aangeeft geen corona-vaccin te willen hebben. 32,5% zegt dat ze bereid zijn om meteen de vaccinatie te laten plaatsen terwijl 8,4% van de Spanjaarden zegt absoluut geen corona-vaccinatie te willen hebben.

Het is de tweede keer dat bij de maandelijkse opiniepeilingen van het CIS er gevraagd wordt naar het toekomstige corona-vaccin. Uit de verzamelde gegevens blijkt dat naarmate de farmaceutische industrie dichterbij een vaccin tegen het coronavirus komt er meer mensen wantrouwig worden.

Volgens veel mensen gaat de ontwikkeling van dit nieuwe corona-vaccin veel te snel, is er te weinig informatie bekend over de mogelijke bijwerkingen en lijkt het meer op een strijd tussen de farmaceutische bedrijven die elke keer dat ze nieuws bekend maken miljoenen dollars rijker worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.