menu: rubrieken, zoeken & meer

Vanaf 15 december gelden nieuwe corona-regels in Frankrijk met 3e boosterprik-eis 65-plussers en 2e prik-eis Janssen-vaccin

Vanaf 15 december gelden nieuwe corona-regels in Frankrijk met 3e boosterprik-eis 65-plussers en 2e prik-eis Janssen-vaccin
Beeld: Canva

Vanaf 15 december gelden nieuwe corona-regels in Frankrijk met 3e boosterprik-eis 65-plussers en 2e prik-eis Janssen-vaccin

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Reizigers die met eigen vervoer zoals auto, camper of motor naar Spanje reizen en door Frankrijk moeten rijden, moeten vanaf 15 december rekening houden met nieuwe strenge corona-regels voor 65-plussers en personen die met het Janssen-vaccin zijn gevaccineerd. Vanaf 15 december zijn 65-plussers zonder boosterprik en Janssen-gevaccineerden zonder 2e prik (NIEUW) niet meer welkom in bars, restaurants, terrassen etc. want zonder de benodigde corona-prikken vervalt de coronapas of het Europees digitaal coronacertificaat.

Het reizen naar en door Frankrijk blijft nog wel mogelijk met het Europees digitaal coronacertificaat maar als je als 65-plusser geen 3e boosterprik hebt gehad of als Janssen-gevaccineerde geen 2e prik hebt gehad (NIEUW), geldt dat je niet meer zomaar naar bars en restaurants (inclusief terrassen), bioscopen, musea, etc. kunt gaan. Dat kan dan alleen nog met een negatief PCR- of antigeentestresultaat die niet ouder dan 24 uur mag zijn.

Met ingang van 15 december 2021 geldt voor mensen die het Janssen-vaccin toegediend hebben gekregen, dat hun Europees digitaal coronacertificaat (passe sanitaire in het Frans) zijn geldigheid verliest, tenzij ze binnen een termijn van 8 weken na toediening van die prik een boostervaccin hebben gekregen.

Voor personen die hun boostervaccin niet hebben laten toedienen vanaf 15 december 2021 geldt dat hun Europees digitaal coronacertificaat (passe sanitaire in het Frans) zijn geldigheid verliest (LET OP: alleen voor toegang tot bars, restaurants, terrassen, musea etc.; niet voor internationale reizen, zoals reizen naar en door Frankrijk). De geldigheid van die pas wordt onmiddellijk hersteld zodra het boostervaccin is toegediend (LET OP: met de administratie i.v.m een 3e prik in Spanje en 2 prikken in Nederland/België). Er geldt dus niet, zoals na de toediening van de tweede dosis in de aanvankelijke cyclus, een wachttijd van 7 dagen.

Met ingang van 15 december 2021 geldt ook voor mensen van 65 jaar en ouder dat hun Europees digitaal coronacertificaat (passe sanitaire in het Frans) zijn geldigheid verliest, tenzij ze binnen een termijn van 7 maanden na toediening van hun laatste prik een boostervaccin hebben gekregen. Met ingang van 15 januari 2022 geldt die regel voor alle mensen van 18 jaar en ouder. Daar hebben we al eerder HIER over geschreven.

Meer informatie is na te lezen op de website Nederlandwereldwijd.nl  of Diplomatie-belgium.be  of de Nederlandstalige website van de Franse ambassade in Amsterdam .