skip to Main Content

Gemeenten Valenciaanse deelstaat bang voor boringen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Else Beekman) Zevenentwintig gemeenten in de Valenciaanse deelstaat zijn erg ongerust over de door de overheid goedgekeurde boringen, die voor de kust plaats zullen gaan vinden.

De deelstaat heeft slechts twee maanden om hiertegen protest aan te tekenen. Iets wat zeker gedaan zal worden, omdat men zich grote zorgen maakt over de effecten van de boringen op het toerisme en het milieu.

De boorplatformen zullen goed zichtbaar zijn vanaf de kust, waardoor de gemeenten vrezen dat toeristen hun stranden minder aantrekkelijk zullen gaan vinden. Volgens gedeputeerde Juan Cotino is 12,5% van de inkomsten in de deelstaat afkomstig uit de toeristenindustrie.

Behalve dat de platformen het uitzicht zullen bederven is Cotino ook bang voor de gevolgen van de boringen voor het lokale milieu. Valencia bevat de meeste aantal vierkante meters aan beschermd natuurgebied en de boringen zullen volgens hem het ecosysteem ernstig verstoren.

Bezwaar

Een speciale commissie is al opgericht ter voorkoming van de boringen middels het opstellen van rapporten waarin bezwaar wordt aangetekend tegen het besluit van de regering. Ook zal de vice-president van de Generalitat een afspraak aanvragen met de minister van Industrie om over de kwestie te spreken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend