skip to Main Content
Autoverkopen Spanje met 18 procent toegenomen in 2014

Autoverkopen Spanje met 18 procent toegenomen in 2014

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

autoverkopen1MADRID – 2014 was een beter jaar voor de Spaanse auto-industrie dan het jaar daarvoor. Gedurende het afgelopen jaar stegen de autoverkopen in Spanje met 18,4% ten opzichte van 2013. Er werden in totaal in 12 maanden tijd 855.308 auto’s verkocht waardoor er al 16 maanden lang een stijgende lijn zit in de afgelopen jaren dramatische autoverkopen.

Een groot deel van de stijgende autoverkopen is te danken aan het subsidieprogramma van de Spaanse regering genaamd PIVE. Men zegt dat 9 van de 10 auto’s gekocht werden vanwege deze financiële hulpmaatregel. Het Plan PIVE bestaat uit een financiële hulp van soms wel 2.000 euro om voertuigen ouder dan 10 jaar te vervangen voor nieuwere modellen.

De meest verkochte auto’s in Spanje zijn van Volkswagen met 76.958 auto’s gevolgd door Seat met 66.900 verkochte voertuigen en Opel met 66.700 auto’s op de derde plaats. Als er gekeken wordt naar modellen van auto’s wint de Renault Megan met 29.020 verkochte auto’s gevolgd door Citroën C4 met 28.193 auto’s en Seat León met 27.704 verkochte auto’s. De in Spanje genaakte Seats werden in de laatste maand van het afgelopen jaar het meeste verkocht.

Een ding valt wel op in de gegevens, er werden minder diesel voertuigen verkocht. Diesel is de meest gebruikte brandstof in Spanje maar de automodellen die op diesel rijden zijn van 71% gedaald naar 66,1% van het totaal aantal auto’s wat rondrijdt in Spanje. Een van de redenen kan zijn dat de dieselprijzen in 2014 bijna gelijk liepen met die van gewone benzine, iets wat enkele jaren geleden nog wel eens anders was – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken