skip to Main Content
Calpe krijgt er opnieuw een wolkenkrabber hotel bij

Calpe krijgt er opnieuw een wolkenkrabber hotel bij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE- De populaire kustplaats Calpe aan de Costa Blanca zal er in de nabije toekomst een nieuwe wolkenkrabber bijkrijgen. Het gaat eigenlijk om twee torens die gezien kunnen worden als “twin towers” omdat ze identiek zijn en waarbij in beiden hotelkamers te vinden zijn. De nieuwe wolkenkrabbers worden gebouwd door AR Hotels & Resorts, bekend van o.a. hotel Diamante Beach welke geopend werd in 2006.

Het is nog niet bekend wanneer deze tweelingtorens gebouwd moeten gaan worden maar men weet dat er 35 miljoen euro mee gemoeid is. Op dit moment is de in 2017 geopende Suitopia met zijn 30 verdiepingen het hoogste gebouw van Calpe maar het nieuwe hotel van AR Hotels & Resorts kan hoger worden, als de bouwplannen bekend worden gemaakt.

Wat wel al duidelijk is, is dat het een viersterren hotel wordt met 606 hotelkamers en 14 suites. Daarnaast komt er en congrescentrum met plaats voor 2.500 deelnemers verdeeld in 14 zalen. Ook komt er een wellnesscentrum van meer dan 2.000 m2, een grote tuin en diverse zwembaden. Dit nieuwe hotel zal gebouwd worden nabij het Playa de la Fossa.

De bouw van de tweelingtorens moet drie jaar in beslag gaan nemen en er zullen 2.000 mensen werk vinden tijdens de bouw en daarna nog eens 1.000 medewerkers in het hotel als dat eenmaal af is.

AR Hotels & Resorts is geen onbekende wat betreft het bouwen en exploiteren van hotels in Calpe aangezien ze er al 5 hebben en nogs eens 17 toeristische appartementencomplexen met in totaal 6.000 bedden. In de gemeente Calpe heeft het hotel vijf hotels, te weten Diamante Beach, Roca Esmeralda, Galetamar, Imperial Park en het exlusievere The Cookbook Gastro Boutique hotel & Spa.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Hoogbouw aan de kust niet echt goed over nagedacht. Onbegrijpelijke keuze ! Dat is voor een ieder misschien anders dat zou kunnen. Ik vindt het lelijk en ontsiert de kustlijnen. Er zijn vele nadelen te noemen met hoogbouw. Bij hoge waterstanden bijv. Extreme stormen. De kustlijnen moeten aangepakt worden volgens preventief model. Daar moet veel meer aandacht voor komen. Hoog en laagbouw moeten verder terug richting binnenland. De hoogbouw zal veel minder gebouwd moeten worden. De laagbouw hoger en vooral veiliger . De locatie voor bebouwing een belangrijk punt op de agenda. De natuur houdt geen rekening met woningen en de vele hoogbouw. Dus de plaats / locatie waar men wil gaan bouwen is wel belangrijk preventief gezien de eerste stap , De villa en bungalow projecten worden op de meeste plaatsen in Spanje links en rechts gebouwd. Wat ik wel zie is dat de nieuwe woningen hoger liggen dan de straten . Het regenwater dat van boven naar beneden dendert . Raakt op die manier de woningen niet meer of veel minder. De straten zijn meer dieper komen te liggen voor afwatering regenwater richting zee. Het weer kan tekeer gaan kan ik wel beamen uit ervaring in Altea. Watervallen zoveel regenwater kwam er uit de vele straatjes naar beneden. Niet meer tijdelijk begaanbaar .Als de zeespiegel verder zou gaan stijgen. Dan is de ellende niet te overzien. Hopelijk en wenselijk dat het niet zal plaats vinden.

 2. Dat soort torens heten gewoon gemelos in het Spaans hoor. Is geen Engels voor nodig. Met name Benidorm staat ook vol met gemelos torens. Zelf zoveel dat ze een nummer achter het woord gemelos krijgen.

 3. Een grote ramp voor Calpe,we gaan Benidorm achterna en dit in een groene zone aan de Salinas.Moeten de architecten zich weer bewijzen zoals in Benidorm ,met hun toren hoge lelijke architectuur! éen gebouw in oud Calpe was er al één teveel,mooi uitzicht,anders niks….

 4. Totaal bezopen, Calpe heeft behalve het strand niets te bieden. Het is een slaapdorpje, weinig cultuur, veelal oude bevolking. In ieder geval onvoldoende om de toerist bezig te houden. Het openbaar vervoer is onvoldoende of niet bereikbaar ( lopend), geen winkels van niveau, niets. Ik kan het weten,..heb er zelf gewoond!

  1. Amai chans dat je daar weg bent want wij komen daar wonen.
   Dan zijn die negatieve mensen daar weg.
   Ga maar naar Benidorm ,dat mag van mij ,daar kan je je nog aan veel meer storen .
   Nog veel stoor plezier in het warme gezellige Spanje .

   1. Hallo Fill. Wij zijn ook van plan om er te gaan wonen.Welke kant van Calp wij in lavallesa

  2. Op alle vlakken groot gelijk, je kunt er s’avonds in de winter je broek afsteken niemand die het merkt. Ben er ook weg richting Andalucía… Top.

 5. Men gaat er toch geen 2de Benidorm van maken?
  we zien dat er veel in de steigers staat! Goed voor de Spaanse bouwvakkers!
  We zullen zien als het af gaat zijn?
  misschien goed voor de middenstand? Mag niet negatief overkomen he??

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken