skip to Main Content
Op 4 januari werd een temperatuur van 28,7 graden gemeten in de provincie Alicante

Op 4 januari werd een temperatuur van 28,7 graden gemeten in de provincie Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Je kunt met recht zeggen dat het weer van slag is nu het begin van 2018 extra warm is begonnen. Weliswaar zullen de temperaturen vanaf deze vrijdag gaan dalen en is er kans op regen, toch werd er op donderdag 4 januari een maximum temperatuur gemeten van maar liefst 28,7 graden in de provincie Alicante. Weliswaar geen record voor een januari maand maar wel iets uitzonderlijks voor deze regio.

Het kwik steeg deze donderdag 4 januari 2018 volgens Metoclimátic naar de 28,7 graden in de gemeente Teulada. Ook in andere gemeenten was het veel warmer dan normaal voor de tijd van het jaar zoals de 26 graden in Elche, de 25,8 graden in Orihuela en de 24 graden in Alicante. Deze hoge temperaturen zorgden ervoor dat er diverse mensen en duik in de (koude) zee namen en lagen te zonnen op de stranden, en dat op de vierde dag van het nieuwe jaar.

Ondanks deze hoge temperaturen zijn er geen records verbroken aangezien het op 7 januari 1982 maar liefst 29,2 graden werd in de provincie Alicante. Sindsdien is het niet meer zo warm geweest maar het kwam op 4 januari erg dichtbij.

Voor deze vrijdag zullen de temperaturen lager zijn dan op donderdag maar nog steeds rond de 20 graden liggen. Vanaf zaterdag zal het wel flink kouder gaan worden en is er ook kans op regen, iets waar de regio een gebrek aan heeft.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken