skip to Main Content

Minimumleeftijd om te trouwen blijft 14 jaar in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Voorlopig zal er geen wijziging komen in de minimumleeftijd om te trouwen in Spanje. Deze blijft voorlopig 14 jaar, de jongste leeftijd van heel Europa. In bijna heel Europa geldt een minimumleeftijd van 16 jaar, iets wat diverse politieke partijen in Spanje wilden verhogen naar 16 jaar om zo in de lijn te zitten van de andere Europese landen.

Volgens de minister van volksgezondheid Leire Pajin denkt de regering voorlopig nog niet na over een verhoging van de minimumleeftijd maar zal er in de toekomst naar gekeken worden in het kader van het beschermen van minderjarigen. Trouwen met 14 jaar is in Spanje weliswaar legaal maar alleen met instemming van beide families en een rechter die moet bepalen of een trouwerij is toegestaan of niet.

Tussen de jaren 2000 en 2008 trouwden er in Spanje 326 kinderen onder de 15 jaar. De meeste van deze huwelijken vonden plaats bij zigeunerfamilies waarbij het normaal is dat men op jonge leeftijd trouwt. In oktober zorgde een 10 jarige Roemeens meisje nog voor opschudding door een kind op de wereld te zetten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend