skip to Main Content

Volgens een Britse studie leeft men in 22 landen beter dan in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Spanje staat op nummer 23 in de lijst van landen waar men goed en gelukkig kan leven, aldus een Brits onderzoek. Spanje is daarbij drie plaatsen achteruit gegaan aangezien het land bij hetzelfde onderzoek in 2009 nog op de 20e plaats stond. Volgens het onderzoek van Legatum is Noorwegen het beste land om te leven gevolgd door Denemarken. Bij het onderzoek werd gekeken naar verschillende punten zoals onderwijs, regering, werkelozen, economie, gezondheid, veiligheid, vrijheid en vertrouwen in het land. Gezien de vele problemen in Spanje is een daling van drie plaatsen nog niet zoveel.

De nummers een en twee Noorwegen en Denemarken worden gevolgd door Finland, Australië, Nieuw zeeland, Zweden, Canada, Zwitserland en daarna Nederland op de 9e plaats. De Verenigde Staten staat op de 10e plaats gevolgd door Oostenrijk, Duitsland en België. Nederland is twee plaatsen gestegen van de nummer 11 in 2009 naar nummer 9 in 2010 en België is een plaats gezakt van de 15e naar de 16e plaats in de lijst. De slechtste landen om te leven zijn volgens deze lijst Zimbabwe, Pakistan, Ethiopië en Nigeria. Bekijk het onderzoek en de resultaten hier.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend