skip to Main Content
Tolweg Cartagena–Vera vraagt faillissement aan

Tolweg Cartagena–Vera vraagt faillissement aan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – De tolweg tussen Cartagena in Murcia en Vera in Andalusië heeft een faillissement aangevraagd aangezien ze te kampen hebben met een schuld van 550 miljoen euro. Het is de zesde tolweg in Spanje die een uitstel van betaling dient aan te vragen vanwege teruglopende inkomsten.

De tolweg tussen Cartagena en Vera is eigendom van Aucosta waarin bedrijven als Globalvía (samenwerking tussen FCC en Bankia), ploder en de oude banken en staatskassen Cajamar, Unicaja en CAM. De inkomsten zijn de laatste jaren dusdanig afgenomen dat de enorme kosten van het onderhoud van de snelweg niet meer betaald kunnen worden. Op dit moment is er een schuld van meer dan 550 miljoen euro.

De tolweg tussen Cartagena in de deelstaat Murcia en Vera in de deelstaat Andalusië werd eind maart 2007, dus net voor de economische crisis, in gebruik genomen. De 115 kilometer lange snelweg kostte 650 miljoen euro om te bouwen. Gedurende de eerste acht maanden van 2012 reden er dagelijks slechts 3.087 voertuigen over de tolweg tussen beide plaatsen. De meeste automobilisten maakten gebruik van de gratis wegen die als alternatief goed genoeg zijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken