skip to Main Content
Sneeuw op Mallorca

Sneeuw op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

mallorcasneeuw1MALLORCA – Net zoals in veel andere delen van Spanje heef het nu ook gesneeuwd op het eiland Mallorca. Dat is niet voor het eerst en ook zeker niet voor het laatst maar het is wel de eerste sneeuwval dit jaar. De hoger gelegen delen van het in de zomer drukke vakantie-eiland waren bedekt met een witte deken van sneeuw, dit tot verrassing van enkele inwoners.

Ondanks dat er sneeuw was aangekondigd voor de hogere delen van Mallorca kwam de sneeuw toch voor veel inwoners van de dorpen Alaró, Bunyola, Consell, Esporles, Deía, Santa María, Randa en het bekende Valldemossa als een verrassing. De temperaturen zijn ook op Mallorca en de overige Balearen eilanden flink gedaald de laatste dagen en de regen werd daardoor al snel omgevormd tot sneeuw vanaf 200 tot 300 meter hoogte.

Zoals altijd in dit soort gevallen was het Tramuntana gebergte witgekleurd door de sneeuw en duurde het niet lang voordat er nieuwsgierigen naar boven probeerden te rijden om te genieten van het sneeuwplezier. Dat naar boven rijden was nog een lastige opgave aangezien er diverse wegen moesten worden afgesloten zoals in het geval van de Ma-10 tussen Pollença en Mirador de Ses Barques, de Ma-2130 tussen Caimari en Lluc end e Ma-1032 tussen Es Capdellà en Galilea.

De wind zorgde ook voor problemen. Buiten het feit dat door de sterke wint de gevoelstemperatuur flink was gedaald, was ook de zee behoorlijk wild en werden er golfen geregistreerd van wel 7 meter hoog. Vooralsnog heeft dit nog geen problemen veroorzaakt op en rond Mallorca.

Dat is echter wel het geval op Menorca waar de haven van Mahòn en Ciutadella de Menorca gesloten werden voor al het waterverkeer. Ook hier verwacht men sneeuw in het binnenland al is dat veel minder dan op Mallorca. Op Ibiza zijn er geen meldingen binnengekomen van sneeuwval en ook is de zee daar schijnbaar wat rustiger – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken