skip to Main Content
Festiviteiten Salou geannuleerd nadat twee personen zwaargewond raakten door vallende boom

Festiviteiten Salou geannuleerd nadat twee personen zwaargewond raakten door vallende boom

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De populaire badplaats Salou aan de Costa Dorada viert op dit moment haar Fiesta Mayor of winterfeesten met optochten, het confettifeest en de gebruikelijke diables, dansende verklede mensen die met vuur dansen. Deze laatste activiteit werd door de organisatie op last van de politie en gemeente geannuleerd aangezien het enorm hard waait en er reeds twee zwaargewonden zijn te betreuren nadat een boom op hen viel.

Salou heeft de Ball de Diables die voor zondag gepland stond tijdens de lokale festiviteiten geannuleerd vanwege het slechte weer. Niet dat het regent ofzo want er is een wolkeloze lucht maar wel vanwege de harde windstoten waar ook de Costa Dorada mee te maken heeft. Tijdens deze winterfeesten in Salou zijn er makkelijk duizenden mensen aanwezig waarbij de hoofdactiviteit op zaterdagavond plaatsvindt met de confetti optocht of Cos Blanc.

Gelukkig was het zaterdagavond nog rustig wat de wind betreft maar zondagmiddag kwam de wind, die eigenlijk in heel Spanje te merken is dit weekend, ook in Salou opzetten waardoor er veel takken naar beneden vielen, rotzooi door de lucht vloog en een festiviteit met vuur (Ball de Diables) niet echt aan te raden is.

Helaas zijn dankzij het weer twee inwoners van de stad Terrassa (Barcelona) zwaargewond geraakt toen rond 17.30 uur een boom die omwaaide op hen viel. Dat gebeurde in de Passeig 30 d’Octubre, niet ver van het gemeentehuis en het politiekantoor. Agenten waren dan ook snel ter plaatse om de getroffen personen onder de boom weg te halen en een ambulance bracht de twee personen naar het ziekenhuis in Tarragona. Het tweetal is buiten levensgevaar. Het is niet bekend of men nog doorgaat met de overige festiviteiten van de Fiesta Mayor in Salou.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken