Search
menu
Search

Begrafenisondernemer Valladolid pleegt fraude met grafkisten

Oeps ... foto ontbreekt!

Begrafenisondernemer Valladolid pleegt fraude met grafkisten

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALLADOLID – Een bekende begrafenisondernemer in de stad Valladolid wordt door de politie ervan beschuldigd gedurende tientallen jaren de nabestaanden van overleden klanten te hebben opgelicht. Dat deed men door het verkopen van een dure grafkist voor de crematie van een lichaam maar vlak voordat de kist de oven in ging werd het lijk in een goedkope (of geen) kist gedaan waarna de dure kist opnieuw verkocht kon worden.

Volgens de Spaanse pers gaat het om een miljoenenfraude waarbij de vader en eigenaar en ook zijn zoon bij het fraudeschandaal betrokken zijn. De politie is nog volop bezig met het onderzoek maar alles wijst ernaar dat de eigenaren van uitvaartbedrijf El Salvador al meer dan 20 jaar fraudeerde met grafkisten en met bloemboeketten.

Tijdens het onderzoek heeft de politie meer dan één miljoen euro contant geld in een woning gevonden. Dat geld zouden de eigenaren van het uitvaartbedrijf in Valladolid hebben verdiend door fraude te plegen met de grafkisten door deze meerdere keren te verkopen.

De politie kreeg van een voormalige medewerker van Tanatorio El Salvador een pendrive met daarop foto’s die het bewijs hebben geleverd dat er fraude werd gepleegd. Deze fraude betrof de verkoop van dure grafkisten aan familieleden. De kisten werden voor veel geld verkocht maar voordat het lichaam gecremeerd werd, verplaatste men het lijk naar een andere goedkopere kist en volgens de getuige zelfs helemaal geen kist.

De dure kisten konden op deze manier schoon worden gemaakt en opnieuw verkocht worden, of zelfs meerdere keren. Naast de grafkisten lijkt het erop dat ook dure bloemboeketten vaker gebruikt werden door de begrafenisondernemer.

Volgens de politie heeft deze fraude meer dan 20 jaar tussen 1995 en 2015 en wellicht langer plaatsgevonden. Er werden tijdens de politieactie 15 mensen gearresteerd waarbij er twee de gevangenis in zijn gegaan, de vader en eigenaar van het bedrijf en de zoon die beiden een borgsom van 800.000 euro hebben gekregen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?