skip to Main Content
Komt er een einde aan de staking van taxichauffeurs in Madrid?
El Pais

Komt er een einde aan de staking van taxichauffeurs in Madrid?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Na meer dan 15 dagen staken in de Spaanse hoofdstad Madrid kan het zomaar zijn dat er een einde gaat komen aan de langdurige staking als de taxichauffeurs dinsdag daarvoor kiezen. Dinsdag kunnen de taxichauffeurs tussen 10 en 18 uur stemmen bij het Adolfo Suárez Madrid-Barajas vliegveld waarna bekend zal worden of men op woensdag weer met de taxi kan rijden of niet in Madrid.

Deze actie volgt op de negatieve reactie van de regioregering van de Comunidad de Madrid wat betreft het laatste voorstel van de taxisector aan de Partido Popular (PP) die de regio regeert.

Zoals bekend gaat het bij de staking om een betere regeling wat betreft de zogenaamde VTC-licenties waar bedrijven als Uber en Cabify gebruik van maken om op papier auto’s te verhuren met chauffeurs maar wat er eigenlijk op neer komt dat het om taxi’s gaat die via de smartphone apps besteld kunnen worden.

UPDATE: De taxichauffeurs in Madrid hebben door middel van een stemming ervoor gekozen met de staking te stoppen. Van de 7.843 stemmers kozen er 4.236 (53,9%) voor een einde van de staking. Na 16 dagen heeft de taxisector echter niets bereikt want er is geen overeenkomst gekomen met de regioregering. De taxisector in Madrid sluit nu niet uit dat er spontane acties komen.

Barcelona

In Barcelona werd de staking na ongeveer een week beëindigd nadat de Catalaanse regioregering wel overstag ging en toegaf aan de eisen van de taxisector en het o.a. aan de VTC-chauffeurs verplicht stelt dat een voertuig tussen den 15 en 60 munuten vantevoren besteld moet worden. Dat is voor bedrijven als Uber en Cabify, die doorgaans binnen 3 á 5 minuten beschikbaar zijn, onaanvaardbaar waarop Uber en Cabify aankondigden op 1 februari Barcelona te verlaten.

Ontslagen

Dankzij het vertrek van deze twee grootste bedrijven voorspelt men dat er zo’n 3.000 mensen hun baan zullen verliezen omdat ze niet meer als VTC-licentiehouder kunnen en mogen rijden in Barcelona en andere plaatsen in Catalonië. Sommigen VTC-bedrijven en eigenaren van meerdere licenties hebben al faillissementen aangevraagd en werknemers op straat gezet in Barcelona.

Met name de ontslagen wil men in Madrid voorkomen aangezien er in de Spaanse hoofdstad bijna het dubbele aantal chauffeurs die voor Uber en Cabify rijden werkzaam zijn. Elke deal waarbij er banen op het spel staan wordt door de Madrileense regioregering afgewezen.

Op dit moment geven beide kanten van het onderhandelingsproces dus niet toe omdat de regioregering de voorstellen van de taxisector niet accepteert en deze zelfde taxisector de voorstellen van de regioregering niet wil accepteren. Door deze patstelling kunnen klanten al 16 dagen lang geen taxi’s nemen in de Spaanse hoofdstad.

Aantallen

Volgens de regels, die overigens uit de jaren negentig vorige eeuw stammen toen er geen smartphones en al helemaal geen applicaties waren zoals Uber en Cabify en aangepast werd in 2015, moeten er 30 taxi-licenties zijn tegenover 1 VTC-licentie (ratio 1/30). Daar wordt in de praktijk niet aan voldaan in Spanje.

Eind 2018 waren er in Spanje bijna 13.000 VTC-licenties in Spanje en 65.539 taxi-licenties wat dus een ratio is van 1/5 en niet de verplichte 1/30. In januari van dit jaar is het aantal VTC-licenties ondanks de stakingen gestegen naar 13.341. Wat voor een gemeente en de overheid weer interessant is, is het feit dat de VTC-licentiehouders meer belasting betalen dan de reguliere taxi-licentiehouders. Overigens is er ook gebleken dat veel taxi-licentiehouders ook VTC-licenties in bezit hebben in de grote steden.

Eind 2018 waren er in Madrid 5.277 VTC-licenties en 15.524 taxi-licenties terwijl dat er in Barcelona 1.926 VTC-licenties waren en 10.793 taxi-licenties. In andere steden is deze verhouding heel anders zoals bv. in Málaga waar 1.075 VTC-licenties zijn maar slechts 2.648 taxi-licenties.

Alternatieven

Voordeel van de staking in Madrid is dat het op straat vele malen rustiger is met het verkeer en dat er vele malen meer gebruik wordt gemaakt van het openbaar vervoer zoals de metro en bussen. Veel inwoners van Madrid zijn kwaad op de taxisector en zweren dat ze nooit meer een taxi zullen nemen en eigenlijk ook wel tevreden zijn met het openbaar vervoer en andere alternatieven.

Anderen maken tijdens de staking van de taxisector gebruik van Uber en Cabify. De applicatie van beide bedrijven is veel gedownload uit de app-stores en het gebruik van Uber en Cabify is ook toegenomen. Een ander alternatief is het “carsharing” zoals met BlaBlaCar en de huur van elektrische auto’s zoals met Car2go, Emov of Zity in Madrid.

Er zijn ook inwoners van Madrid die kiezen voor de verhuur fietsen van BiciMad die in de stad te vinden zijn of gebruikmaken van de duizenden elektrische steps die te huur zijn of een elektrische motor/scooter huren via Movo.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Vandaag klagen ze over Uber, morgen over de zelfrijdende taxi. De taxichauffeurs denken dat ze zo de zwarte markt waarin ze taxivergunningen verhandelen in stand kunnen houden maar die markt lijkt me definitief voorbij. Niemand geeft tegenwoordig 100.000 euro uit voor een licentie van 20 euro.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken