Waar is Esther López, de jonge vrouw die vermist is in Valladolid? (UPDATE)

Waar is Esther López, de jonge vrouw die vermist is in Valladolid?
Beeld: @TribunaVa / twitter

Waar is Esther López, de jonge vrouw die vermist is in Valladolid? (UPDATE)

VALLADOLID – In Traspinedo in de provincie Valladolid verdween vorige maand op 12 januari de 35-jarige Esther López. Sindsdien is men zonder resultaat naar haar op zoek. Er zijn twee verdachten maar wat is er precies gebeurd?

UPDATE: Het lijkt erop dat zaterdagochtend een wandelaar het levenloze lichaam van Esther López heeft gevonden, niet ver van de plaats waar zij is verdwenen. De vraag is nu of het om Esther gaat en hoe het kan dat het lichaam op die plaats is gevonden, een plaats waar al vaker gezocht is naar Esther. De politie onderzoekt of het lichaam van deze vrouw daar in een later stadium is neergelegd, op slechts 500 meter afstand vand e bar waar ze voor het laatst werd gezien.

Op 18 Januari ontploften de sociale media omwille van de jonge Esther López. Ze werd het laatst gezien 6 dagen eerder rond het ochtendgloren. Men wist alleen dat ze de avond voordien bijeen kwam met een aantal vrienden om de voetbalwedstrijd tussen Barcelona en Madrid te bekijken in een lokale bar.

Later verliet ze die bar met een vriend om met de auto naar het huis van een andere vriend te gaan. In de auto ontstond zogezegd een korte discussie, omdat Esther nog wilde verder vieren en haar metgezel niet. Volgens die vriend liet hij haar achter aan het wegrestaurant La Maña, nog steeds binnen Traspinedo. Later is er van de jonge vrouw geen spoor meer.

De politie gaat nu verder op de versies van haar vrienden. Er zijn namelijk een aantal contradicties in de verhalen. En ondanks de onduidelijkheden, is de politie er bijna zeker van dat Esther niet vrijwillig verdwenen is. Na 10 dagen zoeken hield de politie een mogelijke verdachte aan. Het gaat om een zekere Ramón, ook bekend als ‘el manitas’, een man van 40 jaar oud. Berucht in het dorp omwille van een gewelddadige avond waarin hij een mes boven haalde.

Hij beweert met Esther via de telefoon te hebben gesproken vijf dagen na haar verdwijning. Toen de politie bij hem aanklopte, was hij net zijn koffers aan het maken om naar Cuba te vertrekken. Dat was zogezegd al lang gepland om er een bruid te gaan zoeken. In de telefoon van de man vond de politie geen enkel bewijs van een gesprek met Esther. Hij werd voorlopig weer vrijgelaten bij gebrek aan bewijs, maar mag het land niet verlaten.

Ondanks de vele onduidelijkheden in de zaak, heeft de vader van Esther weinig hoop haar nog levend terug te vinden. De agenten zoeken op dit moment naarstig verder met drones, honden en zelfs duikers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.