Search
menu
Search

10x waar Spanje vooral bekend om is

10x waar Spanje vooral bekend om is
Beeld: Canva

10x waar Spanje vooral bekend om is

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel personen buiten Spanje vragen zich vaak af waar Spanje eigenlijk bekend om is. Is dat om het voetbal, Rafael Nadal of de fiestas en playas aan de Costa’s? Zoals altijd hebben veel personen een beeld van Spanje wat soms niet met de realiteit overeenkomt, daarom kijken we eens naar tien dingen waar Spanje bekend om is. Voor de echte Spanjefanaat is dat herkenbaar, maar voor andere lezers misschien weer niet.

Spanje is bekend om zijn rijke cultuur, historie, gastronomie en prachtige natuur. Hieronder zijn enkele van de belangrijkste dingen waar Spanje bekend om is die je misschien wel of misschien niet kent.

1. Tapas

Tapas zijn kleine hapjes die vaak worden geserveerd bij een drankje in Spanje. Er bestaan vele verschillende soorten tapas, zoals jamón serrano (gerookte ham), tortilla española (aardappelomelet) en pa amb tomaquet (brood met tomaat). Tapas zijn een grote traditie in Spanje en een geweldige manier om de Spaanse keuken te ontdekken.

2. Paella

Paella is een traditioneel gerecht uit Valencia, Spanje. Het is een rijstgerecht dat meestal wordt gekookt in een grote, brede pan en bevat een combinatie van groenten, vlees of vis, saffraan en andere kruiden. Paella is een van de populairste gerechten in Spanje en wordt vaak geserveerd tijdens feesten en speciale gelegenheden.

3. Flamenco

Flamenco is een traditionele Spaanse dans die wordt uitgevoerd met muziek, zang en klappende handen. Het is een zeer expressieve dans die vaak wordt geassocieerd met emoties zoals verdriet en passie. Flamenco is een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur en kan worden gezien in theaters en clubs overal in Spanje.

4. Stierenrennen

Het stierenrennen ofwel ‘Encierro’ in het Spaans, is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Pamplona, Navarra. Tijdens dit evenement rennen mensen voor een groep stieren door de straten van de stad. Hoewel het een gevaarlijke activiteit is, trekt het veel toeristen aan die het willen meemaken.

5. Architectuur

Spanje heeft een rijke architectonische geschiedenis, met enkele van de beroemdste gebouwen ter wereld. De gotische kathedraal van Santiago de Compostela, de Alhambra in Granada en de Sagrada Familia in Barcelona zijn slechts enkele voorbeelden van de prachtige architectuur die Spanje te bieden heeft.

6. Zon, zee en strand

Een klassieker! Spanje heeft een aantal van de beste stranden ter wereld, met enkele van de warmste temperaturen in Europa. De populaire badplaatsen zoals Lloret de Mar, Salou, Benidorm, Nerja en Marbella, maar ook steden zoals Barcelona, Malaga, Valencia en Alicante hebben enkele van de beste stranden van Spanje.

7. Wijn

Spanje is een van de grootste wijnproducenten ter wereld en heeft een rijke wijnhistorie. Er zijn vele verschillende Spaanse wijnen, met elk hun eigen unieke smaak en stijl. Beroemde Spaanse wijngebieden zijn onder andere Rioja, Ribera del Duero en Priorat. Er zijn ook vele wijnproeverijen en wijnfestivals in Spanje waar bezoekers kunnen genieten van de lokale wijnen.

8. Festivals en feesten

Spanje is bekend om zijn vele feesten en festivals, met inbegrip van het stierenrennen in Pamplona en het tomaat-gooi-feest La Tomatina in Buñol (Valencia). Andere populaire festivals zijn onder andere de Feria de Abril in Sevilla, de Fallas in Valencia en het La Mercè festival in Barcelona. Deze feesten zijn vaak kleurrijk en levendig en trekken veel toeristen aan.

9. Kunst en kunstgeschiedenis

Spanje heeft een rijke kunstgeschiedenis, met vele beroemde kunstenaars zoals Salvador Dalí, Pablo Picasso, Joan Miró, Francisco Goya en Diego Velázquez. Er zijn vele musea in Spanje waar bezoekers kunnen genieten van deze kunst, waaronder het Prado in Madrid en het Picasso Museum in Barcelona of Málaga.

10. Sangría

Sangría is een populaire Spaanse drank die gemaakt is van wijn, fruit en andere alcoholische dranken zoals brandy, rum of cava. Het is een lekker verfrissend drankje dat vaak tijdens de warme zomermaanden wordt gedronken. De precieze samenstelling van sangría kan verschillen, afhankelijk van de regio en de persoon die het maakt. Andere ingrediënten kunnen onder andere citroen, sinaasappel, bosbessen, kaneel en appel zijn. Sangria wordt vaak geserveerd tijdens feesten en bij feestelijke gelegenheden, en is een onderdeel van de Spaanse cultuur en traditie.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?