skip to Main Content

De lente is begonnen in Valencia met Las Fallas

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Kim Brink) Het belangrijkste feest van de stad Valencia, Las Fallas, is weer begonnen. Het feest om het begin van de lente in te luiden, duurt twee weken (tot 20 maart)  met als hoogtepunt de laatste paar dagen.

Elke wijk heeft zijn eigen Ninot, een metershoge pop gemaakt van papier en pieschuim, die aan het einde van de Fallas in de fik wordt gestoken. De poppen kunnen vanalles uitbeelden, van oud-president Bush tot een sprookje.

Een ander hoogtepunt van de Fallas in Valencia zijn de mascleta’s, het grondvuurwerk dat elke dag wordt afgestoken op Plaza de Ayuntamiento. Het vuurwerk is zo opgehangen dat de knallen elkaar ritmisch opvolgen. Een oorverdovende herrie, met ritme, is het gevolg en de mascleta’s zijn nog te horen op honderden meters afstand. Hoe verder in de fallas weken, hoe beter de mascleta’s.

Verder zijn er door de hele stad concerten op straat en is er ‘s avonds in het park de Turia een schitterende vuurwerkshow. Hier staat het hele programma van Las Fallas en al het nieuws er omheen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend