skip to Main Content

Duizenden automobilisten rond Madrid vast naar hevige sneeuwval

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Vrijdag rond 23.00 uur ontstond er een ware chaos op de A6 snelweg tussen Las Rozas en Guadarrama nadat hevige sneeuwval voor een afgesloten snelweg zorgde en als gevolg daarvan duizenden automobilisten vast kwamen te zitten in een kilometerlange file. Dit is niet nieuw aangezien de slechte voorbereiding en de eeuwige strijd tussen het ministerie van ontwikkeling (verantwoordelijk voor de sneeuwruimers) en de provincie Madrid voor verwarring zorgden, iets wat in de winter van 2009 ook al tweemaal gebeurde. Nieuw is echter wel dat mensen thuis en overal in Spanje de ervaringen en het laatste nieuws via Twitter en Facebook konden volgen, dit dankzij de vele mobiele internetters die vast stonden op de snelweg.

Een ander voorbeeld was dat de alarmdienst 112 via Twitter antwoord gaf aan de gestrande automobilisten die vast stonden in de sneeuwstorm. Daarnaast maakten veel automobilisten van Twitter de online plaats om te klagen, te zeuren en zelfs de familie op de hoogte te houden van de situatie, dit is immers goedkoper dan mobiel bellen.

De problemen begonnen rond 23.00 uur vrijdagavond toen de hevige sneeuwval voor een wit wegdek zorgde op de A6. De sneeuwruimers waren al onderweg maar konden dankzij de file niet bij de besneeuwde stukken weg komen. Is hier sprake van slechte voorbereiding of … sommige automobilisten stonden uiteindelijk tot 4 of 5 uur zaterdagmorgen vast op de snelweg, zonder hulp van niemand.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend