skip to Main Content
Beursbezoek in Spanje

Beursbezoek in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

espana-original-1Eens in de zoveel tijd gaat Spanjewinkel.nl “op jacht” naar nieuwe Spaanse producten, om haar assortiment verder uit te breiden. Dat doen we door bezoeken aan geselecteerde Spaanse bedrijven/producenten te brengen, maar een efficiëntere (en erg leuke!) manier is beursbezoek.

espana-original-2In Spanje vinden talrijke beurzen plaats. Bijna iedereen kent de Alimentaria: een gigantische beurs voor levensmiddelen en dranken met een meer dan overweldigend aanbod. Een zeer interessante beurs, alleen al door de grootschaligheid en de professionele aanpak. Spanje is echter een groot en zeer gevarieerd land, waarbij elke provincie/streek/plaats zijn eigen veelal traditionele en ambachtelijke producten voortbrengt. Daarom zijn er gedurende het jaar ook talrijke regionale beurzen, elk met hun eigen lokale charmes. Deze beurzen worden veelal georganiseerd door de verschillende lokale Kamers van Koophandel (Cámara).

Wij van Spanjewinkel.nl bezoeken graag dergelijke regionale beurzen. De exposanten zijn over het algemeen zeer betrokken en oorspronkelijke (familie)bedrijven met een keur aan prachtige ambachtelijke Spaanse producten. Het komt voor dat de oprichters van een bedrijf aanwezig zijn (vol trots!), inclusief zonen, dochters en kleinkinderen.: stuk voor stuk werkzaam in het familiebedrijf en stuk voor stuk razend enthousiast over en betrokken bij hun bedrijf en producten.

espana-original-3We hebben op dergelijke beurzen prachtige verhalen gehoord van mensen die het bedrijf en de producten door en door kennen. Ze zijn geboren en opgegroeid in het bedrijf en vaak van jongs af aan al betrokken bij het wel en wee van hun bedrijf. Ze hebben vaak letterlijk en figuurlijk aan de wieg gestaan van de mooiste en lekkerste ambachtelijke producten zoals bijvoorbeeld olijfolie, brood, visconserven, chocolade, wijnen en likeuren, honing, jam etc. Alles komt voorbij en wordt op zeer betrokken en enthousiaste manier gepresenteerd. We hebben o.a. een Spaanse dame een wijnglas vol zuivere olijfolie zien “masseren”, omdat haar olijfolie op die manier het beste tot z’n recht kwam. En dat was ook zo! De oprichters van de bedrijven (opa en oma) spreken vaak alleen Spaans, de volgende generaties doen hun best om hun producten ook in het Engels aan te prijzen.

Een mooi voorbeeld van zo’n regionale beurs is de España Original (www.espanaoriginal.com). Een beurs vol met producten uit verschillende delen van Spanje. Het is een professioneel aangepakte en zeer goed bezochte beurs. Over de presentatie is goed nagedacht: naast de stands van de verschillende leveranciers in de verschillende hallen, zijn bijna alle aangeboden producten ook nog eens uitgestald op talloze proeftafels. Daar liggen de producten op schalen, borden en planken, aantrekkelijk gepresenteerd met daarbij een uitgebreide omschrijving van het desbetreffende product. Het is behoorlijk indrukwekkend om aan lange proeftafels honderden van de meest fantastische Spaanse producten te zien en te proeve (!!). Je kunt je op deze manier vrij vlot oriënteren en bepalen met welke leveranciers of producten je verder wilt praten over hun producten.

Zoals gezegd: Spanjewinkel.nl houdt van dergelijke beurzen. We houden er prima contacten aan over en leren elke keer weer wat bij over de vele prachtige Spaanse producten. Via deze beurzen hebben we o.a. bezoeken gebracht aan verschillende ambachtelijke producenten van ansjovis en andere visconserven, Cabrales en Machego (kaas), Jamón Ibérico (Spaanse ham), honing, bospaddestoelen, worsten, Sidra Natural etc. We zijn keer op keer weer onder de indruk van de voortreffelijke kwaliteit van de producten en van het enthousiasme en vakmanschap waarop de producenten (de familie) bezig zijn. Mooi!!!

espana-original-4De Cámara is vaak ook erg blij met en trots op de buitenlandse belangstelling voor de producten uit hun streek. Vaak komen er importeurs uit de hele wereld op de beurzen af, ook uit landen als India, Australië, China en Canada.

Aan de verschillende beursbezoeken hebben we een aantal voor ons zeer waardevolle contacten en leveranciers overgehouden. Dat is voor ons van groot belang: Spanjewinkel.nl wil echter een zo breed en gevarieerd mogelijk Spaans assortiment aanbieden. Een van de meest intensieve contacten is het contact met El Avion. Het is een ambachtelijk bedrijf, gespecialiseerd in diverse kruiden, rijstsoorten en paella ingrediënten. Van hen betrekt Spanjewinkel.nl o.a. de hardloper van ons Spaanse cadeau assortiment: de Kit Paella, een echte Spaanse paellapan met rijst, olijfolie en paellakruiden. Meer informatie hierover is te vinden op www.spanjewinkel.nl.

Het volgende beursbezoek van Spanjewinkel.nl staat ingepland in mei: de wijnbeurs Fenavin (toevallig weer) in Ciudad Real. We verheugen ons er nu al op en zullen straks onze ervaringen weer graag met de lezers van Spanje Vandaag delen!

Bob van Tol
Spanjewinkel.nl

W: www.spanjewinkel.nl
E: shop@spanjewinkel.nl
T: 0346 – 2 666 07
M: 06 – 555 712 83

Bezoek voor de afwisseling ook eens www.italiewinkel.nl en www.frankrijkwinkel.nl

 

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken