skip to Main Content
Spaanse regering wil UNESCO vragen om het stierenvechten cultureel erfgoed te maken

Spaanse regering wil UNESCO vragen om het stierenvechten cultureel erfgoed te maken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

stierenvechten1MADRID – Terwijl er (ook in Spanje) steeds meer mensen tegen het stierenvechten zijn en dierenbeschermingsorganisaties er alles aan doen om het onnodig doden van een stier voor leedvermaak te stoppen, wil de huidige conservatieve Spaanse regering weer aan UNESCO vragen om het stierenvechten tot cultureel erfgoed te laten verklaren.

In 2014 nam de Spaanse regering, alleen gesteund door de meerderheid van de Partido Popular en tegen de wens in van alle andere politieke partijen, al een petitie aan wat het stierenvechten in Spanje als beschermd cultureel erfgoed zal zien. Deze is nog niet helemaal aangenomen door het parlement en nog niet van kracht maar de PP doet er alles aan om dat dit jaar, wellicht het laatste jaar dat zij aan de macht zijn, nog voor elkaar te krijgen.

Hierbij wil de huidige minister van cultuur en onderwijs, de omstreden José Wert, aan UNESCO vragen om het stierenvechten uit te roepen tot cultureel erfgoed. Volgens de minister is het stierenvechten een belangrijke culturele uitdrukking van de Spanjaarden, althans een steeds kleiner wordende groep Spanjaarden.

Feit is dat er steeds minder “corridas” plaats vinden in Spanje en in sommige delen van het land zoals de Canarische Eilanden en Catalonië zelfs verboden is. In 2014 vonden er 2.000 gevechten plaats tussen stieren en stierenvechters wat 40% minder was dan het jaar daarvoor. Het aantal bezoekers daalt steeds meer en er komen steeds meer regionale verboden op het doden van dieren voor leedvermaak, traditie of niet.

Ook al zal de Spaanse regering aan UNESCO vragen om het stierenvechten een beschermde status te geven dan nog verwacht men dat dit niet zal gaan gebeuren. UNESCO zou dan namelijk de hele wereld over zich heen krijgen voor het promoten van afslachten dieren voor leedvermaak – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken