skip to Main Content
Spookvliegveld Castellón in gebruik genomen door FC Barcelona

Spookvliegveld Castellón in gebruik genomen door FC Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

castellon1CASTELLÓN – Eindelijk landde er een vliegtuig op het zogenaamde spookvliegveld van de stad Castellón. Na jaren van wachten en geen enkele activiteit op het miljoenen euro kostende project, kreeg het vliegveld op 11 december 2014 toestemming om open te gaan. Hierna volgden enkele kleine vliegtuigjes maar het was niet tot deze woensdag dat er voor het eerst een Boeing 737-800 landde, die met daarin het voetbalelftal FC Barcelona.

FC Barcelona speelde woensdag de uitwedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey tegen Villareal, een plaats gelegen in de provincie Castellón. Nu dat het vliegveld van deze stad eindelijk open is besloot de club met het vliegtuig naar Castellón te reizen. Dit gebeurde in een charter van de maatschappij Air Europa in een Boeing 737-800.

Terwijl de piloot zich nog vergiste bij het landen door alle passagiers welkom te heten op het vliegveld van Granada (foutje) waren ook de spelers van FC Barcelona druk bezig om dit historische moment op mobiel vast te leggen. Buiten langs het vliegveld was het enorm druk en stonden er duizenden mensen te wachten op twee dingen: het eerste grote vliegtuig op hun vliegveld en op FC Barcelona.

De wedstrijd zelf werd gewonnen door FC Barcelona die zich op deze manier wist te plaatsen voor de finale in de Copa del Rey. In de andere wedstrijd wist Athletic Club Bilbao te winnen van Espanyol en werd de club uit het Baskenland weer de tegenstander in een bekerfinale van Barcelona. Deze zal gespeelt worden in juni van dit jaar.

Vliegveld

Het ruim 150 miljoen kostende vliegveld werd in 2011 met veel bombarie geopend door de toenmalige regionale president Francisco Camps en de president van de Diputaciòn de Castellón Carlos Fabra. Het heeft echter tot 2015 geduurd voordat het vliegveld de juiste vergunningen heeft ontvangen waarna het vliegverkeer mag gaan ontvangen. Al die tijd was het vliegveld alleen gebruikt voor de schaarse vluchten om te kijken of alles correct functioneert en voor racewagens die hier hun proefrondes deden.

Verwacht wordt dat in 2015 er minstens 35.000 passagiers gebruik zullen maken van het vliegveld in Castellón maar dat dit in 15 jaar tijd zal uitgroeien naar meer dan een miljoen passagiers. Het probleem is echter dat er nog geen contracten zijn afgesloten met vliegmaatschappijen dus voorlopig komt er nog niets aan in Castellón. Ryanair heeft al eens aangegeven niet geïnteresseerd te zijn aangezien ze al vliegen op Reus, Alicante en Valencia – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken