skip to Main Content
Spaanse veiligheidsdienst onderzoekt nieuwe IS-dreiging Sagrada Familia in Barcelona

Spaanse veiligheidsdienst onderzoekt nieuwe IS-dreiging Sagrada Familia in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse veiligheidsdiensten zijn bezig met een onderzoek naar de serieusheid van een nieuwe terroristische dreiging van de Islamitische Staat (IS) aan het adres van de stad Barcelona en dan met name de Sagrada Familia. Het is niet de eerste keer dat de kerk van Gaudí het onderwerp is van terroristische bedreigingen maar na wat er gebeurd is in augustus vorig jaar in Barcelona neemt men alles serieus.

“Als je geen wapen hebt dan heb je een vrachtwagen” is in het Spaans te lezen op een foto waarop het woord Spain staat en een afbeelding van de Sagrada Familia. In het nieuwe bericht wil men IS-volgers oproepen om nieuwe aanslagen te plegen in Spanje en dan het liefst in Barcelona en als het even kan bij de Sagrada Familia. Dit bericht werd via Telegram verspreid door de aan IS gelinkte groep Muharar al Ansar, een nieuw in Europa gestationeerde groep.

Volgens de krant Vozpopuli is het bericht al sinds eind februari aan het circuleren als internet e-mail bij de politie en veiligheidsdiensten in Spanje. Voorlopig denkt men dat het hier alleen om een mediacampagne gaat om angst te verspreiden en dat er niet een echte dreiging is. Desalniettemin worden er, net zoals bij elke bedreiging, maatregelen getroffen en worden de berichten verder onderzocht.

Het bericht is geschreven in drie talen, Arabisch, Spaans en Engels, om een zo groot mogelijke groep volgers te bereiken waarbij het woord “Hisbania” gebruikt wordt wat vergeleken wordt met Al-Andalus. De Sagrada Familia wordt doorgaans veel gebruikt in terroristische berichten over Spanje omdat deze door de IS gezien wordt als de Eiffeltoren van Parijs, als een symbool van een land.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Wat een trieste figuren. Jammer dat er geen tijdmachine zijn, dan konden ze 600 jaar terug in de tijd.
    Ik hoop en ga er van uit dat het niet meer dan, zielige, uitingen zijn.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken