Search
menu
Search

29 miljoen euro voor nieuwe personeelskleding Mercadona

Oeps ... foto ontbreekt!

29 miljoen euro voor nieuwe personeelskleding Mercadona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Als het aan de Spaanse kranten ligt is dit belangrijk nieuws. De Spaanse supermarktketen heeft 29 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe bedrijfskleding voor het personeel in de meer dan 1.632 winkels. De nieuwe uniformen moeten de oude vervangen die al jaren te zien waren in Spanje’s meest geliefde supermarktketen.

Op zich hoeft dit geen nieuws te zijn ware het niet dat vele miljoenen mensen elke dag weer in een van de 1.632 Mercadona’s komen en ermee geconfronteerd zullen worden. We hebben het hier over de kledij van de mannen en vrouwen die werken bij de supermarktketen.

Gedurende jaren waren zij makkelijk herkenbaar aan de oranje-groen gekleurde uniformen maar daar gaat dit jaar nog voor de drukke zomer begint een einde aan komen. Mercadona heeft maar liefst 29 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe uniformen of bedrijfskleding voor het personeel.

Van oranje-groen gaat de supermarktketen nu naar groen-blauw met in plaats van strepen nu blokjes op de shirts. Volgens de supermarktketen gaat het om moderne kleding die opvallend genoeg is en daarnaast makkelijk te dragen zodat de meer dan 84.000 werknemers zich comfortabel voelen, o.a. door meer flexibele elastische kleding die langer meegaat en de kleuren blijven behouden.

Nieuwe kleding (klik op de foto’s voor een vergroting)

De nieuwe bedrijfskleding is nog niet overal te zien in Spanje aangezien de keten ervoor heeft gekozen om eerst het personeel in de 400 winkels die reeds verbouwd zijn naar het nieuwe model winkel (Nuevo Modelo de Tienda Eficiente) aan te kleden met het nieuwe groen-blauw.

Het personeel (en de klanten) in de overige ruim 1.200 overige supermarkten moet nog even wachten op de nieuwe uniformen die tussen maart en 22 juli de nieuwe bedrijfskleding zal ontvangen.

Wat vindt jij van de nieuwe bedrijfskleding of moet de oude blijven?

Oude kleding (klik op de foto’s voor een vergroting)

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?