skip to Main Content
29 miljoen euro voor nieuwe personeelskleding Mercadona
Mercadona.es

29 miljoen euro voor nieuwe personeelskleding Mercadona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Als het aan de Spaanse kranten ligt is dit belangrijk nieuws. De Spaanse supermarktketen heeft 29 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe bedrijfskleding voor het personeel in de meer dan 1.632 winkels. De nieuwe uniformen moeten de oude vervangen die al jaren te zien waren in Spanje’s meest geliefde supermarktketen.

Op zich hoeft dit geen nieuws te zijn ware het niet dat vele miljoenen mensen elke dag weer in een van de 1.632 Mercadona’s komen en ermee geconfronteerd zullen worden. We hebben het hier over de kledij van de mannen en vrouwen die werken bij de supermarktketen.

Gedurende jaren waren zij makkelijk herkenbaar aan de oranje-groen gekleurde uniformen maar daar gaat dit jaar nog voor de drukke zomer begint een einde aan komen. Mercadona heeft maar liefst 29 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe uniformen of bedrijfskleding voor het personeel.

Van oranje-groen gaat de supermarktketen nu naar groen-blauw met in plaats van strepen nu blokjes op de shirts. Volgens de supermarktketen gaat het om moderne kleding die opvallend genoeg is en daarnaast makkelijk te dragen zodat de meer dan 84.000 werknemers zich comfortabel voelen, o.a. door meer flexibele elastische kleding die langer meegaat en de kleuren blijven behouden.

Nieuwe kleding (klik op de foto’s voor een vergroting)

De nieuwe bedrijfskleding is nog niet overal te zien in Spanje aangezien de keten ervoor heeft gekozen om eerst het personeel in de 400 winkels die reeds verbouwd zijn naar het nieuwe model winkel (Nuevo Modelo de Tienda Eficiente) aan te kleden met het nieuwe groen-blauw.

Het personeel (en de klanten) in de overige ruim 1.200 overige supermarkten moet nog even wachten op de nieuwe uniformen die tussen maart en 22 juli de nieuwe bedrijfskleding zal ontvangen.

Wat vindt jij van de nieuwe bedrijfskleding of moet de oude blijven?

Oude kleding (klik op de foto’s voor een vergroting)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Oude kleuren waren mooier, dit is echt niet mooi zoals iemand schreef gevangenis kleding. Dit is niet wat Spanje is waar iedereen toch altijd vrolijk is.

 2. Het “mannen”kostuuù deed me op het eerste zicht denken aan een gevangenisplunje, maar bij nader inzien lijkt het beter op een werkpak voor grootmarktwerkers. Flop voor de mannen.

 3. Elastische kleding is zonder meer een enorm voordeel als je je veel moet bewegen en dat die kleding langer meegaat zegt iets over de kwaliteit en mogelijke kostenbesparing op langere termijn.
  Ik hoop vooral dat het Mercadona personeel zich happy voelt in dit nieuwe jasje.
  Dat fletse oranje was niet de ideale kleur, maar wel herkenbaar en persoonlijk vind ik die nieuwe kleuren-combinatie nogal saai voor zo’n dynamisch bedrijf.
  Een voorbeeld daarvan vind ik die jongeman met die blauwe body-warmer, hij lijkt eerder op een medewerker van een autobanden-werkplaats dan van een supermarkt.
  Iets fleuriger hadden ze die kleding van mij mogen ontwerpen, maar mijn koopgedrag zal het niet beïnvloeden.

  1. Ik had er zelfs nog een slogan op geborduurd: “super-sisters” voor de dames en “super-brothers” voor de heren….

 4. Wat een geld! Moet toch worden doorberekend in de prijzen. Dus de klant betaalt dit grapje uiteindelijk. Hun kleding is me nooit zo opgevallen, dus had van mij niet gehoeven. Maar ja, als het personeel er blij mee is en ze je met een glimlach helpen, is dat de hele investering wel waard ?

  1. Het verschaffen van werkkledij is m.i. een wettelijke verplichting dus dat zal wel al lang doorgerekend zijn in de vaste kosten. En ja, het is een groot bedrijf met veel personeel dus dat telt…
   En hier in Tenerife mogen ze inderdaad wat vriendelijker zijn
   maar ik vrees dat het nieuwe plunje geen verschil zal maken, zelfs na inspanningen om hun taal te spreken.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken