Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met o.a. een uitzichtpunt

Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met uitzichtpunt
Beeld: 123rf

BENIDORM – De vastgoed groep Grupo TM heeft een plan gelanceerd waarbij men 223 miljoen euro wil investeren in het uitbreiden van de kustplaats Benidorm naar het zuiden met 1.000 nieuwe woningen, groenzones, parkeerplaatsen en een nieuw panoramische uitzichtspunt met een speciale zogenaamde landschapslift (ascensor paisajístico).

Volgens de president van Grupo Inmobiliario TM zal er met het ontwikkelingsplan in de zone 2/1 Poniente in Benidorm een investering van 223 miljoen euro zijn gemoeid en zal het werk creëren voor tenminste 2.400 personen.

Het gaat in totaal om 131.200 m2 waarvan 61,5% bestemd zal zijn voor parkeerplaatsen, groenzones, wegen en andere openbare voorzieningen. Als het aan de Grupo TM begint dan zal men zo snel mogelijk beginnen met de herkaveling werkzaamheden waarbij ook een rotonde op de Avenida de Villajoyosa en diverse andere wegen worden aangelegd.

Er komt een nieuw openbaar parkeerterrein dat plaats biedt aan 450 voertuigen en gelegen is op de plaats waar 30 meter boven de grond een nieuw uitzichtpunt (mirador) moet komen waar men met de speciale landschapslift naartoe kan gaan. Dit moet een nieuwe toeristische attractie gaan worden die in het voorjaar van 2021 in gebruik zal worden genomen.

Grupo Inmobiliario TM is voor Benidorm geen onbekende aangezien deze ontwikkelaars sinds 2015 al meer dan 100 miljoen euro hebben geïnvesteerd in de kustplaats.

Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met uitzichtpunt
Alicante Plaza
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Paul

Net terug van 2 maanden Benidorm, en daar gezien hoeveel huizen er staan die leeg staan. In tempo toren al jaren, en in Calais de Finestrat een appartementen complex van 20+ verdiepingen dat al sinds 2007 in dezelfde. Niet afgebouwde staat verkeert.
Slimme jongens die project ontwikkelaars……

Pedro

De eerste reactie van het is een bende buiten Benidorm dat klopt !. Helaas de feiten! De rit van vliegveld Alicante naar Benidorm was voor mij een moment van hier moet de boel opgeknapt worden . Veel gravity en oude schuren / huizen. Ook afval zo links en rechts. ! Daarna nam ik een taxi van Benidorm naar Altea. Door file vorming ging de taxi chauffeur zij-straatjes in en dat was even schrikken..! Een trieste situatie en teveel om nu op te schrijven. Wat een rommel en verpaupering zag ik langs komen tijdens de rit naar Altea. Alles volbouwen aan… Lees verder »

Fred Wieting

Naar mijn mening is Spanje groot genoeg. Dus dat stukje is een druppel op een gloeiende plaat. Trouwens rond om Benidorm is het landschap op veel plaatsen een bende en wordt het niet onderhouden

Lucy

Jammer dat er weer een stukje landschap verloren gaat….

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.