Search
menu
Search

Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met o.a. een uitzichtpunt

Oeps ... foto ontbreekt!

Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met o.a. een uitzichtpunt

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De vastgoed groep Grupo TM heeft een plan gelanceerd waarbij men 223 miljoen euro wil investeren in het uitbreiden van de kustplaats Benidorm naar het zuiden met 1.000 nieuwe woningen, groenzones, parkeerplaatsen en een nieuw panoramische uitzichtspunt met een speciale zogenaamde landschapslift (ascensor paisajístico).

Volgens de president van Grupo Inmobiliario TM zal er met het ontwikkelingsplan in de zone 2/1 Poniente in Benidorm een investering van 223 miljoen euro zijn gemoeid en zal het werk creëren voor tenminste 2.400 personen.

Het gaat in totaal om 131.200 m2 waarvan 61,5% bestemd zal zijn voor parkeerplaatsen, groenzones, wegen en andere openbare voorzieningen. Als het aan de Grupo TM begint dan zal men zo snel mogelijk beginnen met de herkaveling werkzaamheden waarbij ook een rotonde op de Avenida de Villajoyosa en diverse andere wegen worden aangelegd.

Er komt een nieuw openbaar parkeerterrein dat plaats biedt aan 450 voertuigen en gelegen is op de plaats waar 30 meter boven de grond een nieuw uitzichtpunt (mirador) moet komen waar men met de speciale landschapslift naartoe kan gaan. Dit moet een nieuwe toeristische attractie gaan worden die in het voorjaar van 2021 in gebruik zal worden genomen.

Grupo Inmobiliario TM is voor Benidorm geen onbekende aangezien deze ontwikkelaars sinds 2015 al meer dan 100 miljoen euro hebben geïnvesteerd in de kustplaats.

Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met uitzichtpunt
Alicante Plaza
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?