Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met o.a. een uitzichtpunt

Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met uitzichtpunt
Beeld: 123rf

Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met o.a. een uitzichtpunt

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De vastgoed groep Grupo TM heeft een plan gelanceerd waarbij men 223 miljoen euro wil investeren in het uitbreiden van de kustplaats Benidorm naar het zuiden met 1.000 nieuwe woningen, groenzones, parkeerplaatsen en een nieuw panoramische uitzichtspunt met een speciale zogenaamde landschapslift (ascensor paisajístico).

Volgens de president van Grupo Inmobiliario TM zal er met het ontwikkelingsplan in de zone 2/1 Poniente in Benidorm een investering van 223 miljoen euro zijn gemoeid en zal het werk creëren voor tenminste 2.400 personen.

Het gaat in totaal om 131.200 m2 waarvan 61,5% bestemd zal zijn voor parkeerplaatsen, groenzones, wegen en andere openbare voorzieningen. Als het aan de Grupo TM begint dan zal men zo snel mogelijk beginnen met de herkaveling werkzaamheden waarbij ook een rotonde op de Avenida de Villajoyosa en diverse andere wegen worden aangelegd.

Er komt een nieuw openbaar parkeerterrein dat plaats biedt aan 450 voertuigen en gelegen is op de plaats waar 30 meter boven de grond een nieuw uitzichtpunt (mirador) moet komen waar men met de speciale landschapslift naartoe kan gaan. Dit moet een nieuwe toeristische attractie gaan worden die in het voorjaar van 2021 in gebruik zal worden genomen.

Grupo Inmobiliario TM is voor Benidorm geen onbekende aangezien deze ontwikkelaars sinds 2015 al meer dan 100 miljoen euro hebben geïnvesteerd in de kustplaats.

Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met uitzichtpunt
Alicante Plaza
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.