skip to Main Content
Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met o.a. een uitzichtpunt
123rf

Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met o.a. een uitzichtpunt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – De vastgoed groep Grupo TM heeft een plan gelanceerd waarbij men 223 miljoen euro wil investeren in het uitbreiden van de kustplaats Benidorm naar het zuiden met 1.000 nieuwe woningen, groenzones, parkeerplaatsen en een nieuw panoramische uitzichtspunt met een speciale zogenaamde landschapslift (ascensor paisajístico).

Volgens de president van Grupo Inmobiliario TM zal er met het ontwikkelingsplan in de zone 2/1 Poniente in Benidorm een investering van 223 miljoen euro zijn gemoeid en zal het werk creëren voor tenminste 2.400 personen.

Het gaat in totaal om 131.200 m2 waarvan 61,5% bestemd zal zijn voor parkeerplaatsen, groenzones, wegen en andere openbare voorzieningen. Als het aan de Grupo TM begint dan zal men zo snel mogelijk beginnen met de herkaveling werkzaamheden waarbij ook een rotonde op de Avenida de Villajoyosa en diverse andere wegen worden aangelegd.

Er komt een nieuw openbaar parkeerterrein dat plaats biedt aan 450 voertuigen en gelegen is op de plaats waar 30 meter boven de grond een nieuw uitzichtpunt (mirador) moet komen waar men met de speciale landschapslift naartoe kan gaan. Dit moet een nieuwe toeristische attractie gaan worden die in het voorjaar van 2021 in gebruik zal worden genomen.

Grupo Inmobiliario TM is voor Benidorm geen onbekende aangezien deze ontwikkelaars sinds 2015 al meer dan 100 miljoen euro hebben geïnvesteerd in de kustplaats.

Benidorm ‘poniente’ gaat uitbreiden met uitzichtpunt

Alicante Plaza

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Net terug van 2 maanden Benidorm, en daar gezien hoeveel huizen er staan die leeg staan. In tempo toren al jaren, en in Calais de Finestrat een appartementen complex van 20+ verdiepingen dat al sinds 2007 in dezelfde. Niet afgebouwde staat verkeert.
    Slimme jongens die project ontwikkelaars……

  2. De eerste reactie van het is een bende buiten Benidorm dat klopt !. Helaas de feiten!
    De rit van vliegveld Alicante naar Benidorm was voor mij een moment van hier moet de boel opgeknapt worden . Veel gravity en oude schuren / huizen. Ook afval zo links en rechts. ! Daarna nam ik een taxi van Benidorm naar Altea. Door file vorming ging de taxi chauffeur zij-straatjes in en dat was even schrikken..! Een trieste situatie en teveel om nu op te schrijven. Wat een rommel en verpaupering zag ik langs komen tijdens de rit naar Altea. Alles volbouwen aan de kust is denk ik niet de juiste weg. Verder landinwaarts kan ook wel een opknapbeurt gebruiken..! Meer groen en infrastructuur en verder betere woningen voor lokale bewoners en niet alleen maar voor toeristen. Met verbazing zag ik ook in Benidorm verlaten winkels en huizen. Gelegen achter de boulevard op diverse plekken niemand meer aanwezig dan een handje vol mensen zonder woon / verblijfplaats. Drank en drugs werden gebruikt door een aantal jongeren. Terwijl op de boulevard / Benidorm alles schoon is met strenge regels / handhaving. Dat is weer positief nu nog verder de bezem er doorheen dat zou mooi zijn en veiliger.!

  3. Naar mijn mening is Spanje groot genoeg. Dus dat stukje is een druppel op een gloeiende plaat. Trouwens rond om Benidorm is het landschap op veel plaatsen een bende en wordt het niet onderhouden

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken