Coronavirus en op vakantie/reis naar Spanje

Coronavirus en op vakantie/reis naar Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Belgische Buitenlandse Zaken hebben op hun websites reisadviezen staan voor vakanties en reizen naar Spanje. Net zoals andere Europese landen heeft Spanje ook te maken met besmettingen en zelfs een dode. Op vliegvelden, in hotels en in het dagelijkse leven worden door de autoriteiten echter nog geen vergaande maatregelen genomen wat betreft het COVID-19 virus.

Op de website van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken is actuele informatie te vinden over de situatie wat betreft het coronavirus in Spanje. Er zijn inmiddels meer dan 200 besmette personen en een persoon is overleden aan een longontsteking als gevolg van het coronavirus, iets dat pas 20 dagen later werd vastgesteld in Valencia.

Vliegvelden

Op de vliegvelden in Spanje verloopt alles op het moment van schrijven normaal en zijn er geen extra controles. Op grote vliegvelden zoals Madrid en Barcelona komt het voor dat internationale reizigers met mondkapjes en maskers rondlopen maar dat zijn kleine aantallen.

Maatregelen 

Aangezien er geen negatieve reisadviezen zijn vanuit Nederland en België voor Spanje als vakantiebestemming, hoeft men verder geen maatregelen te nemen. Wat reizigers wel kunnen doen zijn enkele persoonlijke hygiënische maatregelen in verband met virussen zoals: 

  • Regelmatig je handen wassen met water en zeep
  • Raak zo min mogelijk je mond, neus of ogen aan
  • Bedek je mond en neus met een wegwerpbare papieren zakdoek bij het niezen of hoesten
  • Vermijd contact met zieke mensen 

Bestemmingen

Populaire regio’s waar ook vakantiebestemmingen zijn zoals de Canarische Eilanden, Balearen, Madrid, Barcelona, Valencia en Andalusië hebben te maken met besmettingen. Deze werden op de Canarische Eilanden na niet geregistreerd in toeristische gebieden. 

Op de Canarische Eilanden hebben de lokale autoriteiten eigen maatregelen genomen nadat het virus op 24 februari werd ontdekt bij Italiaanse toeristen in het zuiden van Tenerife.

Wat te doen bij:

In een hotel met besmetting

De reizigers worden geadviseerd te bellen met de ambassade om bekend te maken dat men in het hotel verblijft. Je kunt je daarnaast registreren bij de informatieservice van Buitenlandse Zaken. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten. De ambassade en het ministerie staan in contact met de autoriteiten en onderzoeken de situatie.

Reis annuleren

Sommige reisbureaus en touroperators geven aan dat zij al geboekte reizen alleen annuleren als het ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies (rood) uitbrengt. 

De vraag of een reis kan doorgaan of kan worden geannuleerd, is een zaak tussen de reiziger en de reisorganisatie/verzekering. Men is zelf verantwoordelijk voor de keuze om wel of niet op reis te gaan.

Toch op reis

Bekijk het reisadvies en meld je aan voor updates van het reisadvies. Het reisadvies geeft de actuele situatie in een land weer. Je kunt contact opnemen met de reisorganisatie of verzekeraar om na te gaan wat zij voor je kunnen betekenen als er vluchten worden geannuleerd. 

Reisadviezen

Om op de hoogte te blijven van de reisadviezen wat betreft Spanje kunnen Nederlanders zich HIER aanmelden en kunnen Belgen naar DEZE website gaan. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.