skip to Main Content

Ongeveer 113.000 bezoekers hebben in 2010 golf gespeeld op Gran Canaria

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRAN CANARIA – (Hans Camps) De gemiddelde besteding van de bezoekers is gedurende 2011 met 30% gestegen door het golfspelen van ongeveer 113.000 toeristen, zo heeft het Patronato de Turismo (de VVV) van Gran Canaria laten weten op maandag 4 mei 2011.

De minister van Toerisme, Buitenlandse Handel en Technologische Innovatie, Roberto Moreno,  heeft benadrukt, “dat Gran Canaria  het aanbod weet te ‘diversifiëren’, op grond waarvan, diverse ‘segmenten’ een substantiële groei hebben laten zien, waaraan het golf-segment voor 12,8% heeft bijgedragen.

“Het gaat om toerisme met grote koopkracht wat veeleisend is in de dienstverlening welke men ontvangt; vandaar, dat deze aanwezigheid op het eiland een goede graadmeters is, om te weten, of we in staat zijn het kwaliteitstoerisme te leveren wat we, met het oog op de toekomst, nodig hebben, ”zo voegde Moreno toe.

De toename van bezoekers die de genoemde sport bedrijven, is vastgesteld aan de hand van een enquête welke is gehouden op de diverse golfbanen door medewerkers van het Instituto de Estadística de Canarias (ISTAC) (Canarische Bureau voor de Statistiek).

Het belangrijkste herkomstmarkten waren met afstand, de Duitse (met 32.659 golf spelende  toeristen) en de Scandinavische (met 29.436 golf spelende toeristen), ieder van deze toeristen  toerist heeft gemiddeld vier keer golf gespeeld tijdens zijn/haar verblijf op Gran Canaria.

De golf spelende toerist geeft, alvorens naar Gran Canaria te reizen, gemiddeld €109,72 per speeldag uit aan golf-activiteiten en golf-producten; een cijfer, wat overeenkomt met het Canarische gemiddelde. Men neemt aan, dat er in 2010 in de thuislanden 118 miljoen euro is uitgegeven, waarbij dan de kosten voor het golfspelen op de specifieke bestemming nog moeten worden opgeteld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend