skip to Main Content
Brillen en contactlenzen worden goedkoper in Spanje na verlaging IVA (btw)

Brillen en contactlenzen worden goedkoper in Spanje na verlaging IVA (btw)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Bij de presentatie van de voorlopige staatsbegroting maakte de Spaanse belastingdienst bekend dat de IVA, de Spaanse btw, op brillen op sterkte en contactlenzen van de huidige 21% verlaagt wordt naar 10%. Hierdoor worden brillen en contactlenzen in theorie dus ook goedkoper in het heel Spanje wat uiteraard goed nieuws is voor bril- en contactlensdragers.

Vóór het jaar 2012 waren brillen ook al goedkoper met een gereduceerd belastingpercentage van 10% maar dat werd toen naar 21% verhoogd omdat men geld nodig had. Nu wil de regering de bril- en contactlensdragers weer tegemoet komen door de IVA te verlagen met 11%. Deze verlaging komt bovenop de verlagingen van de btw die vorige week al bekend werden gemaakt in de cultuursector, en dan met name die van live shows en evenementen, dus wel het stierenvechten maar niet de bioscoop.

Met de belastingverlagingen wil de Spaanse overheid tegemoet komen aan de wensen van de Spanjaarden en gezien het feit dat het volgens de Spaanse regering economisch beter gaat met het land, kan men zich deze IVA verlaging permitteren. Tegenhangers van de conservatieve regering zeggen echter dat het geld in Spanje toch ergens vandaan zal moeten komen dus men kan er van uit gaan dat ergens anders de btw of IVA weer omhoog zal gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Kunt u zeggen wanneer deze btw verlaging in gaat? Moet een nieuwe bril en wacht dan natuurlijk tot het btw tarief naar beneden is gegaan. Bij voorbaat dank.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken