Search
menu
Search

Boetes tot 30.000 euro voor het in de steek laten en mishandelen van huisdieren in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Boetes tot 30.000 euro voor het in de steek laten en mishandelen van huisdieren in Spanje

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er zit een wetswijziging aan te komen voor de wet ter bescherming van de gezelschapsdieren ofwel Ley de Protección de Animales de Compañía waardoor het mogelijk wordt tot 30.000 euro boete te geven aan diegene die een hond of kat in de steek laat of deze mishandeld. Het dumpen van honden en katten op straat en het slaan of verwaarlozen wordt na deze wetswijziging gezien als een zware overtreding.

Elk jaar worden er rond de 140.000 honden en katten op straat gezet door hun baasjes en het in de steek laten van deze huisdieren is een groot probleem in Spanje. Om dat probleem minder groot te maken heeft men besloten een wetswijziging te gaan invoeren waardoor er hogere boetes tot wel 30.000 euro gegeven kunnen worden aan die individuen die zomaar een hond of kat dumpen op straat, aldus de krant Ideal.es. Deze wetswijziging geldt ook voor het mishandelen of verwaarlozen van huisdieren.

In deze nieuwe wetswijziging moet ook een verbod komen voor opvangcentra en asiels om opgenomen dieren te doden, iets wat nu op sommige plaatsen in het land wel gebeurt als een opgevangen hond of kat niet binnen 10 tot 20 dagen geadopteerd wordt. In sommige deelstaten is dat al verboden maar dit is (nog) niet landelijk geregeld.

Met deze nieuwe wetswijziging voegt Spanje zich in het rijtje van landen waar soortgelijke boetes bestaan voor het in de steek laten van huisdieren. In Duitsland kan iemand bijvoorbeeld twee jaar celstraf krijgen bij dierenmishandeling en moet er een hoge boete betaald worden terwijl datzelfde geldt voor Frankrijk met twee jaar celstraf en boetes tot 30.000 euro.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?