Boetes tot 30.000 euro voor het in de steek laten en mishandelen van huisdieren in Spanje

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er zit een wetswijziging aan te komen voor de wet ter bescherming van de gezelschapsdieren ofwel Ley de Protección de Animales de Compañía waardoor het mogelijk wordt tot 30.000 euro boete te geven aan diegene die een hond of kat in de steek laat of deze mishandeld. Het dumpen van honden en katten op straat en het slaan of verwaarlozen wordt na deze wetswijziging gezien als een zware overtreding.

Elk jaar worden er rond de 140.000 honden en katten op straat gezet door hun baasjes en het in de steek laten van deze huisdieren is een groot probleem in Spanje. Om dat probleem minder groot te maken heeft men besloten een wetswijziging te gaan invoeren waardoor er hogere boetes tot wel 30.000 euro gegeven kunnen worden aan die individuen die zomaar een hond of kat dumpen op straat, aldus de krant Ideal.es. Deze wetswijziging geldt ook voor het mishandelen of verwaarlozen van huisdieren.

In deze nieuwe wetswijziging moet ook een verbod komen voor opvangcentra en asiels om opgenomen dieren te doden, iets wat nu op sommige plaatsen in het land wel gebeurt als een opgevangen hond of kat niet binnen 10 tot 20 dagen geadopteerd wordt. In sommige deelstaten is dat al verboden maar dit is (nog) niet landelijk geregeld.

Met deze nieuwe wetswijziging voegt Spanje zich in het rijtje van landen waar soortgelijke boetes bestaan voor het in de steek laten van huisdieren. In Duitsland kan iemand bijvoorbeeld twee jaar celstraf krijgen bij dierenmishandeling en moet er een hoge boete betaald worden terwijl datzelfde geldt voor Frankrijk met twee jaar celstraf en boetes tot 30.000 euro.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

9
Reageer op dit artikel

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.