Boetes tot 30.000 euro voor het in de steek laten en mishandelen van huisdieren in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er zit een wetswijziging aan te komen voor de wet ter bescherming van de gezelschapsdieren ofwel Ley de Protección de Animales de Compañía waardoor het mogelijk wordt tot 30.000 euro boete te geven aan diegene die een hond of kat in de steek laat of deze mishandeld. Het dumpen van honden en katten op straat en het slaan of verwaarlozen wordt na deze wetswijziging gezien als een zware overtreding.

Elk jaar worden er rond de 140.000 honden en katten op straat gezet door hun baasjes en het in de steek laten van deze huisdieren is een groot probleem in Spanje. Om dat probleem minder groot te maken heeft men besloten een wetswijziging te gaan invoeren waardoor er hogere boetes tot wel 30.000 euro gegeven kunnen worden aan die individuen die zomaar een hond of kat dumpen op straat, aldus de krant Ideal.es. Deze wetswijziging geldt ook voor het mishandelen of verwaarlozen van huisdieren.

In deze nieuwe wetswijziging moet ook een verbod komen voor opvangcentra en asiels om opgenomen dieren te doden, iets wat nu op sommige plaatsen in het land wel gebeurt als een opgevangen hond of kat niet binnen 10 tot 20 dagen geadopteerd wordt. In sommige deelstaten is dat al verboden maar dit is (nog) niet landelijk geregeld.

Met deze nieuwe wetswijziging voegt Spanje zich in het rijtje van landen waar soortgelijke boetes bestaan voor het in de steek laten van huisdieren. In Duitsland kan iemand bijvoorbeeld twee jaar celstraf krijgen bij dierenmishandeling en moet er een hoge boete betaald worden terwijl datzelfde geldt voor Frankrijk met twee jaar celstraf en boetes tot 30.000 euro.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.