skip to Main Content
Dorp in Castellón biedt een baan en huurprijs van 50 euro voor een huis aan gezinnen

Dorp in Castellón biedt een baan en huurprijs van 50 euro voor een huis aan gezinnen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CASTELLÓN – De gemeente van het dorp Portel de Morella, diep in het achterland van de provincie Castellón in de deelstaat Comunidad Valenciana, heeft een wel zeer interessante aanbieding voor diverse families om te gaan wonen in het dorp waar nu nog geen 200 mensen woonachtig zijn. Geïnteresseerden kunnen een baan krijgen en daarnaast slechts 50 euro per maand betalen voor de huur van een woning.

Volgens de gemeente van het dorp Portell de Morella (niet te verwarren met het veel grotere en toeristische Morella) is er veel vraag naar de aanbieding om een nieuw en rustiger leven te beginnen en daarnaast de dorpsschool te redden. Er zijn nu al zo’n twintig families uit Castellón en families uit andere regio’s van Spanje zoals Cantabrië, Galicië, Madrid en Valencia die zich hebben gemeld bij de gemeente en die dus interesse hebben in de aanbieding.

De meeste van deze families zijn met de paasdagen naar het dorp gegaan om met eigen ogen te zien wat hun mogelijke nieuwe woonplaats zou kunnen worden, mocht de gemeente hen accepteren. De gemeente is nu alle informatie van de families aan het bekijken en volgens een woordvoerder zijn er diverse van hen die aan het profiel wat men zoekt voldoen.

Op dit moment heeft de gemeente zeven banen in de aanbieding en zijn er drie woningen voor 50 euro huur per maand te vergeven. Belangrijk is dat deze families kinderen hebben die naar de dorpsschool gaan waardoor er meer studenten zijn en het bestaan van de school gered wordt. Het probleem is namelijk dat er op dit moment zeven leerlingen zijn maar dat dit het volgende schooljaar gereduceerd wordt naar vier leerlingen, niet genoeg voor het bestaansrecht van de dorpsschool.

Het werk wat de gemeente kan aanbieden is mogelijk dankzij de hulp van de Diputación de Castellón en betreft werkzaamheden voor de gemeente, maar dat is wel tijdelijk van aard. De gemeente zegt echter dat er een bloeiende textielindustrie is in het dorp en dat men bezig is met een gemeentelijk verwarmingssysteem voor alle inwoners van het dorp waar onderhoudspersoneel voor nodig zal zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken