skip to Main Content
Spaanse politie waarschuwt voor oplichters op het platform Airbnb

Spaanse politie waarschuwt voor oplichters op het platform Airbnb

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse Policía Nacional waarschuwt vakantiegangers om extra voorzichtig te zijn met het online boeken van hun vakantielogies. De politie vreest een scherpe toename van klachten nadat de mensen na de Paasperiode hun zomervakantie gaan boeken. Volgens de politie posten oplichters attractieve vakantiewoningen aan concurrerende prijzen en zij gebruiken de naam van het bedrijf in valse e-mailadressen om vakantiegangers aan te zetten om geld over te schrijven.

Een tussenpersoon neemt het geld van de rekening en zend het dan naar de oplichters min zijn 10 % commissie. Men denkt dat de oplichters zich in Oost-Europa of in Afrika bevinden.

Volgens de politie is dit geen nieuw soort oplichting, het verschil zit er in dat de oplichters nu bedrijven zoals Airbnb gebruiken. Daarom vragen zij uitdrukkelijk om alle transacties en communicatie met de verhuurder te laten verlopen via het platform. Zo kan men voldoende controle behouden en blijft men toch beschermd.

Airbnb zegt dat hun systeem ontworpen is om het veilig te gebruiken, zowel on als offline. Daarom verblijven er elke nacht twee miljoen mensen in woningen op Airbnb in 65.000 steden overal ter wereld. Vakantiegangers kunnen kiezen uit meer dan vier miljoen woningen in 191 landen.

Airbnb zegt dat hun veilig platform verzekert dat uw geld direct naar de aanbieder van de woning gaat en daarom vragen zij dat men altijd het platform gebruikt en dat men geen geld rechtstreeks naar de aanbieder stuurt.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken