Dode stieren op Canarische stranden mysterie is opgelost

Oeps ... foto ontbreekt!

Dode stieren op Canarische stranden mysterie is opgelost

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De laatste dagen zijn er enkele ongebruikelijke kadavers op de stranden van de Canarische Eilanden aangespoeld. Men is in Spanje wel gewend aan de levenloze lichamen van haaien, dolfijnen en walvissen maar koeien en stieren die op het strand liggen is wel erg vreemd.

De eerste dode stier die werd gevonden spoelde op 25 maart aan op het El Medano strand in het zuiden van het eiland Tenerife.

Slechts twee dagen later spoelde op 27 maart een dode stier aan op een strand in Caldar in het noorden van Gran Canaria. Deze stier moest met een hijskraan uit de zee gehaald worden.

Op 29 maart werd door een visser echter een derde drijvende stier gezien op zee tussen de eilanden Tenerife en La Gomera.

Vorig jaar werd er in het zuidwesten van Gran Canaria ook al een dode koe op een strand gevonden. Ook toen wist men niet waar het beest vandaan kwam.

Dat mysterie lijkt nu echter opgelost. Men gaat er vanuit dat de dode stieren afkomstig zijn van de Polaris 2, een enorm vrachtschip dat van een auto vervoerder is omgebouwd naar een schip dat vee vervoert. Dat schip is op 22 maart in Argentinië vertrokken met een lading vol met vee richting de haven van het Spaanse Ceuta.

De stieren zijn waarschijnlijk aan boord om het leven gekomen en door het personeel in zee gedumpt, iets dat illegaal is. Overleden dieren aan boord dienen of verbrand te worden of behandeld worden als normaal afval en eenmaal in een haven afgegeven te worden.

Het is goed mogelijk dat er nog meer stieren of koeien zullen aanspoelen op de stranden van de Canarische Eilanden.

Ga naar de inhoud