Dode stieren op Canarische stranden mysterie is opgelost

Dode stieren op Canarische stranden mysterie is opgelost
Beeld: Diario de Avisos

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – De laatste dagen zijn er enkele ongebruikelijke kadavers op de stranden van de Canarische Eilanden aangespoeld. Men is in Spanje wel gewend aan de levenloze lichamen van haaien, dolfijnen en walvissen maar koeien en stieren die op het strand liggen is wel erg vreemd.

De eerste dode stier die werd gevonden spoelde op 25 maart aan op het El Medano strand in het zuiden van het eiland Tenerife.

Slechts twee dagen later spoelde op 27 maart een dode stier aan op een strand in Caldar in het noorden van Gran Canaria. Deze stier moest met een hijskraan uit de zee gehaald worden.

Op 29 maart werd door een visser echter een derde drijvende stier gezien op zee tussen de eilanden Tenerife en La Gomera.

Vorig jaar werd er in het zuidwesten van Gran Canaria ook al een dode koe op een strand gevonden. Ook toen wist men niet waar het beest vandaan kwam.

Dat mysterie lijkt nu echter opgelost. Men gaat er vanuit dat de dode stieren afkomstig zijn van de Polaris 2, een enorm vrachtschip dat van een auto vervoerder is omgebouwd naar een schip dat vee vervoert. Dat schip is op 22 maart in Argentinië vertrokken met een lading vol met vee richting de haven van het Spaanse Ceuta.

De stieren zijn waarschijnlijk aan boord om het leven gekomen en door het personeel in zee gedumpt, iets dat illegaal is. Overleden dieren aan boord dienen of verbrand te worden of behandeld worden als normaal afval en eenmaal in een haven afgegeven te worden.

Het is goed mogelijk dat er nog meer stieren of koeien zullen aanspoelen op de stranden van de Canarische Eilanden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
16 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Anton 75+ leeft ECHT een paar decennia terug. Gaat u maar naar Freemantle (West Auistralie ) waar de enorme schepen vol
met vee vertrekken met een enorme hitte et c., en NIKS van een verzorger . U zou anders piepen wanneer u op zo een boot zit.
Voor mij bent u een grote DIERENBEUL . Ongelooflijk zulke mensen

Het is afschuwelijk hoe wij met onze dieren omgaan op deze planeet. Zeker in de vleesindustrie wordt het dier als product beschouwt. De transporten zijn holecaust voor de dieren. Gelukkig is de PvdD ook actief binnen de Eu. Zie onderstaand artikel. https://www.pluimveeweb.nl/artikel/184410-europa-stemt-over-minder-veetransport/

Anton 75+ leeft nog in de vorige eeuw. Gaat u maar eens op een schip zitten vanuit
Australie (bijV) met een hitte van soms wel 45 graden, geen water en tussen het
drek. De lammetjes die geboren worden, gaan vrijwel meteen dood, ze vallen regelrecht in de strond. Anton wordt aub wakker. U bent of een dierenbeul of u
leeft echt nog in de vorige eeuw

Ik begrijp überhaupt niet waarom dieren levend zo ver op transport gezet worden. Alsof wij hier niet voldoende vlees hebben. Waarom moeten ze levend die elende meemaken? 9 op 10 transporten gaat echt niet diervriendelijk. Ik ben niet tegen vlees eten, maar het kan echt op een andere manier……

Helemaal mee eens, ieder land moet maar ZELF voor hun eventuele vleesbehoefte
zorgen en NIET dat ellendige transport …… spreken we over milieu bewust zijn ….dat heen en weer gaan OOK met groenten/fruit is toch echt milieuonvriendelijk…..en
maak mij nou niet wijs dat het soms economisch is. Al die politici onder het mom
van HANDEL stop er mee dan wordt het ook een stuk rustiger op de zeeen en in het luchtverkeer. Iedereen tevree????!

Alles draait om geld. SUBSIDIES! Afschaffen die subsidies!!!

Volgens mij moesten wij in de 60tiger jaren dode dieren open snijden en over boord zetten. Als de dieren zoals koeien en paarden nog niet volledig dood zijn werd toen door Ierse schepen City of Waterford en City of Cork dat na gelaten en spoelden er ook wat paarden aan op de zuid Engelse kust. Daarna kwam er meer controle over. Men zette ze toen ook over boord omdat men de doodsoorzaak niet wist en bang was dat een ziekte was die men zo snel mogelijk moest ruimen

Mij smaakt een stukje vlees steeds minder goed door al die nare berichten…. Ik ben steeds meer aan het zoeken naar lekkere recepten met vleesvervangers en àls we vlees of vis eten, want ja, sommige gerechten vragen nou eenmaal om één van beide, nemen we een klein stukje. Meteen ook beter voor het milieu en de gezondheid. Verder kun je er als consument denk ik weinig aan doen hoe de fokkers en handelaren met dieren omgaan. De enige mogelijkheid is biologische producten kopen, maar daar houdt het wel mee op. Er moeten strenge wetten komen en ook veel contrôle, dus… Lees verder »

De waarheid eet nooit vlees.

Het is afgrijselijk wat er gebeurt met al dat vee dat opgesloten zit op schepen met weinig of geen water / voer en dan bovenal de HITTE. Het Australische bewind is er één die zich daaraan schuldig maakt, schepen VOL met schapen en koeien die een dergelijke situatie moeten ondergaan. Hierna worden ze op een gruwelijke manier behandeld wanneer ze eenmaal aangekomen zijn. Het fijne HALAL en de rest van het verhaal zal ik u dan maar besparen. Ook de Aziaten zijn een regelrecht pretpark voor de stumperds. Overal op de wereld is men wreed maar wat DAAR gebeurt slaat… Lees verder »

Dit is verschrikkelijk, verschrikkelijk.
Zo lang op zee met levend vee, dat is toch vreselijk.
En waar gaan ze dan naar toe, naar een slachthuis in
Spanje?

Het is in principe niet zielig en absoluut niet iets nieuws.
Er is bij dit transport altijd een verzorger aan boord en voldoende eten en drinken.
Tenslotte moet het op de markt voldoende gewicht en conditie hebben.
Een Nederlands scheepvaartmaatschappij is groot geworden in de 60′ jaren met veetransport tussen Australië met de Golfstaten en Frankrijk met Noord Afrika.

In principe niet zielig? Transport over zee en weken opgesloten zitten in een schip is een hel voor die dieren en als er zoveel doden dieren zijn dan lijkt die verzorging ook nergens op. Niet alles goedpraten aub.

helemaal mee eens Johanna en Ingrid!

Heb begrip voor Jouw “in principe”, maar ja de tijd van verplaatsing van vee over de weg is reeds lang niet overal meer mogelijk in die grote hoeveelheden welke naar de behoeften van de mens aldaar zijn.
Landen met cowboys( USA, Argentinië) hebben wel de ruimte het vee over land te verplaatsen.. Maar de vraag naar schapenvlees in de Golfstaten is groter dan de herders kunnen voortbrengen. Verder wordt niet al het vee gebruikt voor de slachthuizen want het vee vanuit Frankrijk naar Noord Afrika is voor de echte veeteelt!

Dan is t ook niet zielig dat immigranten op een boot zitten. Die zitten overigens korter op een boot. En in principe is er niet altijd voldoende voedsel. Jaren geleden zijn er zat dieren overleden OMDAT het voedsel op was.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.