skip to Main Content
Vijf wandelaars aangevallen door een zwerm van honderden bijen in Toledo

Vijf wandelaars aangevallen door een zwerm van honderden bijen in Toledo

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bijen1TOLEDO – Vijf vrolijke zondagswandelaars zijn dit weekend aangevallen door een zwerm van honderden boze bijen. De wandelaars liepen op een wandelpad in de natuur nabij Toledo toen zijn plotsklaps omringd werden door de boze bijen die uit hun nabijgelegen nesten waren gekomen. Een van de wandelaars moest worden opgenomen in het ziekenhuis met meer dan 700 bijensteken.

Het zal wel even paniek zijn geweest bij de vijf wandelaars uit dezelfde familie toen zij zondagmiddag plotsklaps door honderden bijen werden omringt en aangevallen. Vier van de vijf wandelaars moesten naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht worden met bijensteken maar een 69 jarige vrouw was er het ergste aan toe. Zij moest worden behandeld voor tenminste 700 bijensteken. Vanwege dit enorme aantal werd zij per helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens bijenexperts is het een vreemd verhaal en gebeurd het bijna nooit dat de bijen zomaar mensen aanvallen. Dit gebeurt meestal als ze geprovoceerd worden zoals door het gooien van stenen of het slaan met stokken op hun nesten. Of dat dit keer ook het geval is, is niet bekend maar volgens de bijenexperts is er zeker iets gebeurd – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken