skip to Main Content
Zingende “The Voice” priester heeft nu al duizenden fans in Spanje (video)

Zingende “The Voice” priester heeft nu al duizenden fans in Spanje (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

damian1MADRID – The Voice, of in het Spaans La Voz, is ook in Spanje een populair tv-programma waarbij kandidaten meedoen in de moderne talentenjacht door hun kunsten te laten zien. La Voz wordt al enkele jaren in het land uitgezonden maar dit keer heeft men een wel heel bijzondere kandidaat te pakken. Het gaat om een jonge priester die nu al het hele land voor de buis heeft weten te krijgen met zijn engelenstem.

Damián Maria is een 28 jarige priester uit Granada. Hij doet mee aan het populaire programma La Voz, de Spaanse versie van The Voice. Nadat in Italië een zingende non met de eerste prijs aan de haal ging probeert de godsdienaar dit in Spanje ook te doen. Of dat ook gaat lukken is natuurlijk nog niet bekend maar hij is zeker wel de meest populaire kandidaat op dit moment.

De jonge priester is een moderne godsdienaar want hij predikt regelmatig op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Op dit laatste sociale netwerk is hij nu erg groot aan het worden en zijn de filmpjes waarop hij zingt inmiddels meer dan een kwart miljoen keer bekeken. Damián wordt in Spanje dan ook de “Cura hipster” genoemd, de hipster-priester.

De moderne priester wist echter tot nu toe heel Spanje in de ban te krijgen en vooral het toepasselijke nummer Angels van Robbie Williams zorgde voor positieve reacties bij de fans die inmiddels ook al een echte fanclub hebben opgericht.

Damián is niet de eerste katholieke geestelijke die hoge toppen scheert in The Voice. De Italiaanse versie werd vorig jaar gewonnen door zuster Cristina Scuccia (26). Zij won een platencontract en groeide uit tot een wereldwijd internetfenomeen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken