skip to Main Content
Politie arresteert man voor de ernstige mishandeling van zijn hond in de provincie Valencia

Politie arresteert man voor de ernstige mishandeling van zijn hond in de provincie Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Agenten van de Guardia Civil in de gemeente Chiva in de Comunidad Valenciana heeft een man gearresteerd voor de ernstige mishandeling van zijn hond. De hond is dusdanig toegetakeld dat deze een kapotte kaak en meerdere wonden aan haar ogen heeft opgelopen. Daarnaast was de hond zwaar ondervoed en erg mager en zwak.

Het gaat om een 43-jarige Spaanse man die door diverse omwonenden was aangegeven bij de politie vanwege mishandeling van zijn hond. Toen de politie bij de woning arriveerde trof men de hond in zo’n erbarmelijke staat aan dat de agenten geen moment twijfelden en de man arresteerde. Er werd door een dierenarts ook vastgesteld dat de hond meerdere ernstige verwondingen had aan haar kaak en rondom de ogen waardoor ze waarschijnlijk aan een kant blind zal worden.

Tevens was de ongeveer 12 maanden jonge hond gedurende lange tijd slecht verzorgd aangezien ze er niet gezond uitzag, zwaar ondervoed en zwak was. De hond werd meteen naar een dierenkliniek gebracht voor de operatie waarbij men helaas een oog niet meer kon redden en men enkele uren nodig had om de andere verwondingen waaronder de kaak te repareren. Daarnaast bleek de hond ook intern niet helemaal in orde te zijn met problemen aan de longen, nieren en maag.

Wat er nu met de man gaat gebeuren is niet bekend. Weliswaar zijn de straffen op dierenmishandeling steeds zwaarder aan het worden, de uiteindelijke beslissing zal een rechter moeten nemen die ook de laatste jaren niet meer zo flexibel zijn als het over dierenmishandeling gaat.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Niet te geloven dat je niets onderneemt als je dat dier op dat balkon ziet. Man toch, gebruik je verstand en bel de politie. Toekijken op leed en geen hulp bieden, weet je hoe ze dit noemen ?

  2. Johan, als je er niets aan doet terwijl je weet wat er gebeurt dan ben je ook schuldig. Als je even wat dieper op de zaak in gaat dan pakken ze het heus wel op. Ook in Spanje is dit verboden en strafbaar

  3. De meeste mensen in Spanje hebben absoluut geen respect voor dieren…..katten,honden,ezeltjes worden zwaar mishandeld.
    Zeer triest……
    Maakt mij vreselijk verdrietig.

  4. Deze hond heeft nog geluk. Normaal wordt er niets aan gedaan. ik heb een buurman met een balkon waar altijd een hond moet verblijven. Geeft hem eten maar drinken is niet zo vanzelfsprekend laat staan dat het arme beest de hele dag in de zon moet verblijven. wordt niets mee gedaan is al jaren zo.

    1. Er zijn plaatsen waar wetten zijn waarin staat dat honden niet langer dan bepaalde uren mogen verblijven. Als je dat ziet en merkt kun je het aangeven bij de politie, indien gewenst annoniem. Vaak moeten de baasjes worden opgevoed in dit soort gevallen 🙂

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken