skip to Main Content
Spanjaarden waarderen het meest de Mercadona en Carrefour supermarkten

Spanjaarden waarderen het meest de Mercadona en Carrefour supermarkten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens een nieuwe enquête van het agentschap Salvetti Llombart gaan de Spanjaarden het liefst naar de Mercadona en Carrefour om hun dagelijkse of wekelijkse boodschappen te doen. Volgens de deelnemers aan deze enquête is een van de belangrijkste redenen om naar een supermarkt te gaan de prijzen van de artikelen al zijn het aanbod en verscheidenheid ook belangrijk.

Tijdens een enquête werden er in heel Spanje 800 interviews gehouden onder Spanjaarden tussen de 25 en 55 jaar oud. De prijs is voor de meeste deelnemers (65%) het belangrijkste om een supermarkt te kiezen gevolgd door het gemak en de ervaring (49%), het assortiment (46%) en de wijze hoe men met het milieu omgaat (40%).

Gekeken naar deze punten uit de enquête blijkt dat de Mercadona en Carrefour het populairst en meest geliefd zijn bij de Spaanse supermarktgangers. Mercadona staat daarbij met 47 punten bovenaan gevolgd door Carrefour met 38 punten. Op de derde plaats is de Spaanse keten Día geëindigd met 23 punten en daarna de supermarkt van de El Corte Inglés met 17 punten.

Lees ook: Doe mee en geef aan wat jouw favoriete supermarkt is in Spanje

De Eroski staat met 14 punten op de vijfde plaats gevolgd door de Alcampo op plaats nummer zes met 11 punten. De Duitse keten Lidl staat met 8 punten op de zevende plaats die zij moeten delen met de Hipercor. De Aldi staat op de achtste plaats met 4 punten gevolgd door de Spar met 3 en Simply met 2 punten.

Regionaal gezien scoren de volgende supermarkten goed: Bon Preu (27 punten), Gadis (19), BM (18), Ahorramás (14), Caprabo (14), HiperDino (13) en Alimerka (12).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Ik verblijf gemiddeld 8 maanden per jaar in Spanje, ben dus wel thuis in de wereld van de supermarkt inderdaad Carrefour is prijzig maar je kunt er bijna alles krijgen en het winkelen is echt een belevenis.Ik heb het geluk één te hebben achter de hoek.Mercadona vind ik super grotendeels door hun huismerken en de kwaliteit van hun groenten en fruit .Dia maxi vind ik ook leuk hier koop ik hoofdzakelijk charcuterie en vers vlees dank zij hun vers togen.Lidl en al di zijn hier duurder dan in België en hier in de streek hebben we ook supersol .Over het personeel heb ik nergens klagen.

 2. ik woon nu al 50 jaar in spanje
  in mercadona in Cambrils (er zijn er 2) is het personeel altijd vriendelijk tegen mij
  dus geen enkel probleem
  en er zijn er die zelfs engels spreken
  en ik ken er een die ook een beetje nederlands proberen te spreken
  dus hier valt niets op het personeel op en aan te merken
  Ik schrijf en spreek dus vloeiend spaans als een Spanjaard

 3. 1… mercadonna …. er is geen betere … assortiment een beetje opschroeven en alles komt goed .in la marina .. zeer vriendelijk personeel .

  2 …. carrefour … prijzen nog duurder dan in belgie … niet te geloven dar daar nog volk komt .. puur oplichters zijn het

 4. 1; mercadona moet eens werken aan zijn assortiment maar vooral aan het personeel. Dat is uiterst onbeschoft tov buitenlandse clienten . Vooral in Albir en Altea.

  2; Carrefour moet eens ophouden met het achterbaks opschroeven van de prijzen. Dit gaat met hele grote marges.

  1. Dat zal dan wel aan jouw Mercadona liggen want waar de redactie woont en koopt is er geen enkel verschil tussen Spanjaarden en buitenlanders, het zijn allemaal dezelfde klanten. Het helpt natuurlijk wel of je de taal spreekt of niet neem ik aan. Dus onbeschoft … het tegenovergestelde, en snel met het openen van kassa’s als er rijen staan, het helpen met inpakken etc. Geen klachten dus.

   1. Woon al twintig jaar in Altea en ben uiterst tevreden met allebei de Mercadona’s,vriendelijk en snel.Mercadona staat voor mij nr.1!

   2. Klinkklare kletspraat ik woon inmiddels bijna 20 jaren in Spanje en de Spaanse taal is niet vreemd voor mij en echtgenote.

 5. Wat is de waarde van dit soort enquêtes? 800 interviews op pak weg 46 miljoen inwoners.
  Wie heeft de keuze uit 10 supermarkten op winkelafstand? Je pakt toch degene met de combinatie dichtbij/goedkoop! Alleen wanneer dan de kwaliteit of het assortiment onvoldoende is ga je verder kijken.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken