skip to Main Content
Tientallen gewonden bij een grote explosie in opslagloods nabij Madrid

Tientallen gewonden bij een grote explosie in opslagloods nabij Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Bij een grote explosie in een opslagloods in de gemeente Arganda del Rey nabij Madrid zijn tenminste 30 personen gewond geraakt. Drie van de gewonden zijn er ernstig aan toe en moesten met een helikopter naar het ziekenhuis worden gebracht. De ontploffing had plaats donderdag rond het middaguur bij een bedrijf wat zich bezighoudt met de verwerking van gevaarlijke en giftige stoffen.

In feite gaat het niet om een ontploffing maar een reeks van grote en kleine ontploffingen waardoor de hele opslagloods en diverse omliggende gebouwen op het industrieterrein El Guijar de Arganda compleet verwoest werden, hetzij door de kracht van de ontploffingen of door de vlammenzee die na de explosies ontstond. De kracht van de ontploffing zorgde daarnaast voor veel kapotte ramen in de omgeving waarbij gelukkig niemand gewond raakte door rondvliegend glas.

Mede vanwege het feit dat het hier om gevaarlijke en giftige stoffen gaat en er een enorme zwarte rookwolk ontstaan was, moesten woningen, bedrijven en ook diverse scholen en een kleuterspeelzaal geëvacueerd worden. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse met groot materieel om de brand onder controle te krijgen en te proberen te voorkomen dat de brand verder om zich heen kon grijpen.

Het duurde de brandweer ook niet lang om het vuur onder controle te krijgen waarna men de schade kon gaan opnemen. Het lijkt erop dat er niet veel giftige gassen zijn vrijgekomen in de lucht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken