skip to Main Content

Het is weer tijd voor de El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid

Spaanse El Clásico: FC Barcelona Vs Real Madrid

123rf

VOETBAL – Zondagavond 6 mei 20.45 uur zit heel Spanje en de halve wereld naar de televisie te kijken wanneer de 22 spelers van FC Barcelona en Real Madrid voor de tweede keer dit voetbalseizoen tegenover elkaar staan op speeldag 36 (van de 38) in de La Liga. Met nog maar drie wedstrijden te gaan wist FC Barcelona eigenlijk al in de 35e speelronde de landstitel binnen te halen door het afgelopen weekend van Deportivo te winnen.

Barcelona heeft op het moment dat beide grootmachten tegenover elkaar staan 86 punten terwijl Real Madrid op de derde plaats staat met 71 punten en dus onmogelijk nog de eerste plaats kan halen. FC Barcelona staat dus als kampioen voor eigen publiek in het Camp Nou stadion in Barcelona tegenover aartsrivaal Real Madrid wat altijd een spannende wedstrijd is die wereldwijd door tenminste een half miljard mensen bekeken wordt.

El Pasillo

Komt deze er of niet … de erehaag van de Real Madrid spelers voor de La Liga winnaars FC Barcelona? Tijdens het competitieduel tegen Deportivo werden de spelers van FC Barcelona wel onthaald door een erehaag of “pasillo” omdat de Catalaans club, ongeacht de uitslag van die wedstrijd, al kampioen was van de Spaanse competitie.

Real Madrid coach Zinedine Zidane heeft aangegeven niets te zien in een erehaag voor de spelers van aartsrivaal Barcelona en de kans is klein dat dit dan ook, nota bene in het stadion van Barcelona, gaat gebeuren. Ook kapitein Sergio Ramos zegt niets te zien in een pasillo voor zijn Catalaanse collega’s. Een van de redenen om dit niet te doen is omdat Barcelona bij het vorige duel ook geen erehaag hield voor de spelers van Real Madrid toen deze het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs had gewonnen.

Serieus of niet

De vraag is ook of Zinedine Zidane van Real Madrid het El Clásico duel met FC Barcelona wel serieus genoeg neemt. Men vraagt zich in Spanje af of de Koninklijke wel de beste spelers op het veld gaat plaatsen of dat de Madrileense club deze reserve houdt voor het in hun ogen veel belangrijkere Champions League duel waar de club in de finale staat. In de Spaanse La Liga is voor Madrid immers niets meer te winnen dus waarom dan vol gas geven?

Cijfers

Als gekeken wordt naar de geschiedenis van de El Clásico wedstrijden valt het volgende op. Van de 175 wedstrijden die beide clubs in de Spaanse voetbalcompetitie tegenover elkaar stonden wist Real Madrid er 72 te winnen en FC Barcelona er 70 keer met de titel vandoor te gaan. Er werd daarnaast 33 gelijk gespeeld door beide teams. Het totaal aantal doelpunten wat beide clubs hebben gemaakt tussen 17 februari 1929 en 23 december 2017 waren er 284 voor Madrid en 280 voor Barcelona.

Spannend

Ongeacht wat de uitslag van de wedstrijd dit weekend zal worden, spannend wordt het ongetwijfeld waarbij beide clubs niet zomaar de wedstrijd zullen weggegeven en zullen vechten tot het einde. De eerste El Clásico van het voetbalseizoen 2017/18 werd op 22 december gespeeld en gewonnen met 0-3 door FC Barcelona. Met winst zal de Catalaanse club 89 punten hebben terwijl Madrid bij winst iets dichterbij zal komen bij Barcelona met 74 punten.

 El Clásico wordt gespeeld op zondag 6 mei om 20.45 uur en in Spanje uitgezonden via Movistar Partidazo (tegen betaling) 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken