skip to Main Content
Ibiza is boos op Netflix vanwege nieuwe film
Netflix.com

Ibiza is boos op Netflix vanwege nieuwe film

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ibiza is boos op Netflix vanwege nieuwe film

Netflix.com

IBIZA – El Consell van het eiland Ibiza onderzoekt of ze juridische acties kunnen starten om de producer van de film “Ibiza” die eind deze maand wereldwijd op Netflix te zien zal zijn aan te klagen. De reden daarvoor is niet de inhoud of de verhaallijn van de film maar het feit dat er opnames zijn gemaakt in Kroatië en niet op Ibiza, iets wat men ziet als een misbruik van het merk Ibiza.

Op 25 mei zal wereldwijd de film “Ibiza” op Netflix in première gaan waarbij verwacht wordt dat het een groot succes zal worden. Het verhaal van deze feel-good film is romantisch en simpel. Een Amerikaanse vrouw moet voor haar werk van de Verenigde Staten naar Barcelona verhuizen en besluit samen met haar vriendinnen te gaan feesten op het eiland Ibiza waar ze een dj ontmoet en er alles aan doet om zijn hart te veroveren.

Kroatië

Op zich leuk om eens naar te kijken en uiteraard ook een goede reclame voor het eiland Ibiza, zou men zeggen. De eilandsraad (Consell) op het party-eiland is echter niet zo blij met de film. De reden daarvoor is dat er veel opnames niet op Ibiza zijn gemaakt maar in Kroatië en dat zo verkocht wordt alsof het Ibiza is. Dat ziet de Consell van Ibiza als een fraude aan de kijker.

Juridische acties

Daarom wil men onderzoeken of er juridische acties tegen de filmproducent en het digitale platform Netflix ondernomen kunnen worden omdat er gebruik gemaakt wordt van het merk Ibiza maar daarna Kroatië te zien is. De enige die daarmee problemen mee hebben is de Consell van Ibiza want de meeste tv-kijkers zullen hier niets van merken en zien alleen een leuke en romantische komedie.

Verliefd op Ibiza

Ten tijde van de opnames van de Nederlandse bioscoopfilm Verliefd op Ibiza (Loving Ibiza) uit 2013 en de daarop volgende 8-delige serie was de Consell van Ibiza wel tevreden aangezien alle buitenopnames in ieder geval werden opgenomen op Ibiza. Ook deze film en serie is overigens op Netflix te kijken (ook in Spanje en in het Spaans nagesynchroniseerd).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Croatie is veel goedkoper, vandaar. Het probleem met Spanje is de enorm hoge belastingen. ¨Bezuinigings maatregelen¨ heet dat. Opgelegd door de EU. Spanje heeft namelijk een van de grootste staatsschulden (en groeiende) van de EU en moet daarom steeds meer lenen.
    Zolang die belastingen niet omlaag gaan, wordt dit probleem nooit opgelost. Lagere belastingen trekken bedrijven aan, levert banen op en geeft de bevolking meer te besteden. Dat zorgt voor inkomsten. Op de korte termijn zal dit voor de regering wat pijn opleveren, maar op de langere termijn is het de (enige) oplossing. Maar ja, lange termijn denken is niet de sterkste kant van een regering.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken