Valse logopediste aangehouden in Málaga

Valse logopediste aangehouden in Málaga
Beeld: Canva

Valse logopediste aangehouden in Málaga

MÁLAGA – In Málaga is een dertigjarige vrouw ontmaskerd die zonder geldig diploma logopedie aan kinderen gaf. De vrouw had haar diploma vervalst met behulp van een vriend en werkte al sinds 2020 in een centrum voor rehabilitatie in het Noorden van de stad.

Via haar valse profiel werkte de logopediste met minderjarigen bij wie een gebrekkige cognitieve ontwikkeling was vastgesteld. Afgelopen 25 April hield de nationale politie haar aan voor valsheid in geschriften en onwettig uitoefenen van een beroep.

De aanklacht kwam oorspronkelijk vanuit het officiële college voor Logopedie, waar men had vastgesteld dat de vrouw in kwestie in geen enkele databank terug te vinden was. De onderzoekers volgden de aanwijzing en kwamen er op uit dat de vrouw het diploma van een vriend had gebruikt om zo de baan te verzilveren. Ze had die vriend voorgelogen dat ze zijn diploma nodig had om te proberen hem aan werk te helpen in hetzelfde centrum, om vervolgens een deel van de informatie aan te passen in haar voordeel.

Uit verder onderzoek bleek dat de logopediste zelfs nooit haar universitaire studies had afgewerkt, ook al was ze al ruim 1,5 jaar aan de slag met minderjarigen. De medewerkers van het centrum zijn geschokt na de onthullingen. Geen van hen had in de gaten dat de vrouw haar studies niet eens had afgewerkt. Volgens de directie was de vrouw een ijverige logopediste en had het bedrog mogelijk nog heel lang kunnen aanhouden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.