Search
menu
Search

Valse logopediste aangehouden in Málaga

Valse logopediste aangehouden in Málaga
Beeld: Canva

Valse logopediste aangehouden in Málaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – In Málaga is een dertigjarige vrouw ontmaskerd die zonder geldig diploma logopedie aan kinderen gaf. De vrouw had haar diploma vervalst met behulp van een vriend en werkte al sinds 2020 in een centrum voor rehabilitatie in het Noorden van de stad.

Via haar valse profiel werkte de logopediste met minderjarigen bij wie een gebrekkige cognitieve ontwikkeling was vastgesteld. Afgelopen 25 April hield de nationale politie haar aan voor valsheid in geschriften en onwettig uitoefenen van een beroep.

De aanklacht kwam oorspronkelijk vanuit het officiële college voor Logopedie, waar men had vastgesteld dat de vrouw in kwestie in geen enkele databank terug te vinden was. De onderzoekers volgden de aanwijzing en kwamen er op uit dat de vrouw het diploma van een vriend had gebruikt om zo de baan te verzilveren. Ze had die vriend voorgelogen dat ze zijn diploma nodig had om te proberen hem aan werk te helpen in hetzelfde centrum, om vervolgens een deel van de informatie aan te passen in haar voordeel.

Uit verder onderzoek bleek dat de logopediste zelfs nooit haar universitaire studies had afgewerkt, ook al was ze al ruim 1,5 jaar aan de slag met minderjarigen. De medewerkers van het centrum zijn geschokt na de onthullingen. Geen van hen had in de gaten dat de vrouw haar studies niet eens had afgewerkt. Volgens de directie was de vrouw een ijverige logopediste en had het bedrog mogelijk nog heel lang kunnen aanhouden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?