skip to Main Content
Wandelaar in Cantabrië aangevallen door Wilde beer

Wandelaar in Cantabrië aangevallen door Wilde beer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

beer3SANTANDER – Voor het eerst sinds 25 jaar is er weer iemand aangevallen door een wilde beer. Dit keer gebeurde dit op zo’n twee kilometer van het dorp Villaescusa in de regio Cantabrië, in het noorden van Spanje. De 35 jarige Eduardo V.D. werd in zijn arm gegrepen en in zijn nek en gezicht gebeten. Uiteindelijk komt de man er nog goed vanaf aangezien de beer besloot om er vandoor te gaan na zijn aanval.

De man zelf zegt zich niet veel te herinneren van de aanval en wij werd compleet verrast door de enorme beer die zich op de wandelaar stortte. Eduardo is geen vreemde in de bergen aangezien hij er regelmatig op uit gaat met zijn camera om mooie foto’s van de natuur te maken. Volgens Eduardo heeft hij altijd schoenen aan die veel herrie maken om zo eventueel wilde dieren af te schrikken. In dit geval heeft dat duidelijk niet gewerkt.

De natuurfotograaf merkte de beer pas op toen deze al naar zijn arm greep en hem op de grond gooide waarna hij richting zijn gezicht en hals/nek beet. Van de aanval zelf kan Eduardo zich niet veel meer herinneren maar wel dat hij na de aanval door de beer heftig opzij werd gegooid waarna de beer er van door ging. Direct na de aanval wist Eduardo 112 te bellen om aan te geven dat hij was aangevallen en waar hij zich bevond op dat moment.

Na het bellen van 112 nam Eduardo ook nog contact op met een buurman die hem uiteindelijk heeft opgehaald uit het bos en hem naar het dorp heeft gebracht waar de nooddiensten hem konden helpen. Toen de politie aankwam in het dorp was het ambulancepersoneel al bezig om de verwondingen te behandelen. Later werd Eduardo naar het ziekenhuis in Santander gebracht waar hij inmiddels buiten levensgevaar is.

Een aanval van een bruine beer is niet geheel ongebruikelijk maar komt zelden voor in Spanje. Volgens de gegevens van de Fundacion Oso Pardo leven er iets minder dan 300 bruine beren in Spanje, 200 in de natuur op de grens tussen Asturië en Léon, 30 in de natuur tussen Cantabrië en León (daar waar de aanval plaatsvond) en nog eens zo’n 30 bruine beren in de Pyreneeën – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken