skip to Main Content
14 verkeersdoden minder dan vorig jaar gedurende eerste vijf maanden op de Spaanse wegen

14 verkeersdoden minder dan vorig jaar gedurende eerste vijf maanden op de Spaanse wegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er veertien personen minder om het leven gekomen op het Spaanse asfalt dan gedurende dezelfde periode in 2016. Tussen 1 januari en eind mei zijn er 429 mensen omgekomen bij verkeersongevallen op de Spaanse wegen. Helaas was het aantal van 84 verkeersdoden in de maand mei wel hoger dan in mei 2016.

Het afgelopen jaar was een tragisch jaar aangezien voor het eerst sinds 13 jaar er weer een stijging was van het aantal doden op de Spaanse wegen. Vorig jaar werd afgesloten met 1.160 doden wat er 29 meer waren dan in 2015. Naast de personen die om het leven kwamen bij verkeersongevallen raakten er ook nog eens 5.067 personen licht of zwaar gewond wat een stijging was van 209 personen ten opzichte van 2015.

Dit jaar zijn er tot eind mei alweer 429 personen om het leven gekomen op het Spaanse asfalt maar is het goede nieuws dat dit er 14 minder waren dan gedurende dezelfde periode in 2016. Als deze tendens zich voortzet dan zullen er minder doden te betreuren zijn in het verkeer dit jaar maar de drukste periodes op de Spaanse wegen, te weten de maanden juli en augustus, moeten nog beginnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. vind de spanjaarden agressief en hard rijden hedendage, er zullen ongetwijfeld immens veel ongevallen gebeuren met zwaargewonden die er blijvende letsels aan over houden

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken