skip to Main Content
De lenteregen en warmte verhoogt de kans op kakkerlakkenplagen in de zomer in Spanje
Wikimedia

De lenteregen en warmte verhoogt de kans op kakkerlakkenplagen in de zomer in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Meer kakkerlakken verwacht deze zomer in Spanje

Wikimedia

MADRID – Experts van onder andere ongediertebestrijders in Spanje hebben gewaarschuwd dat er deze zomer meer kans is op kakkerlakkenplagen in Spanje. De reden daarvoor is de regenval deze lentemaanden en de daarbij horende vochtigheidsgraad waardoor de eitjes van de kakkerlakken beter kunnen broeien.

Met een bepaalde hitte en vochtigheidsgraad kunnen kakkerlakken beter leven en verlaten zij hun natuurlijke omgeving om water, eten en een optimale temperatuur te zoeken. Dat wordt vaak gevonden in woningen waar naast een goede temperatuur ook water en eten aanwezig zijn.

Normaal gesproken leven kakkerlakken ‘s-nachts en blijven ze overdag verscholen voor de buitenwereld maar wanneer de temperaturen omhoog gaan komen de kakkerlakken naar buiten wat voor veel problemen kan zorgen.

Naast de hygiëne in keukens kunnen kakkerlakken ook voor economische verliezen zorgen als er veel aanwezig zijn en eetwaren niet meer gebruikt kunnen worden omdat kakkerlakken hun uitwerpselen erop kunnen achterlaten die voor ernstige ziektes kunnen zorgen.

[su_note note_color=”#ffc108″]Leestip: De meest voorkomende kakkerlakken in Spanje.[/su_note]

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Goed dat “
    Spanje Vandaag “ hier aandacht aan besteed! Heb hetzelfde meegemaakt in Brazilië, deelstaat Minas Gerais, waar in de regentijd hetzelfde gebeurde! Tip van onze “ empregada “, controleer en reinig je schoeisel voor je terug je huis ingaat, de eitjes van de kakkerlakken zitten onder je schoenen!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken