Search
menu
Search

Wanneer beginnen de zomerkortingen in Spanje?

Wanneer beginnen de zomerkortingen in Spanje?
Beeld: 123rf

Wanneer beginnen de zomerkortingen in Spanje?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op 1 juli beginnen officieel de ‘rebajas de verano’ maar veel winkelketens en kleinere winkeliers besluiten vaak eerder te beginnen met de traditionele zomerkortingen. De traditie van lange wachtende rijen voor de deuren van de El Corte Inglés of bij andere ketens is niet meer van deze tijd maar de zomerkortingen periode is nog steeds erg populair. Net zoals veel dingen in Spanje vinden de zomerkortingen ook niet in alle autonome regio’s op hetzelfde moment plaats.

Traditiegetrouw beginnen in Spanje de zomerkortingen op 1 juli maar in enkele autonome regio’s begint men eerder met de kortingen. In Madrid bijvoorbeeld beginnen de kortingen rond 21 juni gevolgd door de Comunidad Valenciana vanaf 29 juni. In beide gevallen duren de kortingen tot eind augustus of begin september, net zoals in alle overige regio’s. Er zijn echter steden waar de borden ‘rebajas’ al op de winkelruiten te zien zijn voor 1 juli. Hieronder een overzicht van de (officiële) kortingsperiodes per autonome regio:

RegioData
Andalusië1 juli t/m 31 augustus
Aragón1 juli t/m 1 september
Asturië1 juli t/m 31 augustus
Cantabrië1 juli t/m 30 september
Castilla-La Mancha1 juli t/m 30 september
Castilië en León1 juli t/m 31 augustus
Catalonië1 juli t/m 31 augustus
Valencia regio29 juni t/m 5 september
Extremadura1 juli t/m 31 augustus
Galicië1 juli t/m 30 september
Balearen1 juli t/m 31 augustus
Canarische Eilanden1 juli t/m 31 augustus
Madrid regio21 juni t/m 21 september
Murcia regio1 juli t/m 31 augustus
Navarra1 juli t/m 31 augustus
País Vasco1 juli t/m 30 september
La Rioja1 juli t/m 31 augustus
Ceuta & Melilla1 juli t/m 31 augustus

Vrije kortingsdagen

Sinds het jaar 2012 is het mogelijk voor de winkeliers in Spanje om het hele jaar door kortingen aan te bieden waardoor de traditionele kortingsperiodes een beetje zijn verdwenen. De Confederación Española de Comercio (CEC) vindt echter dat het voor de winkels, winkeliers en consumenten erg belangrijk is als deze traditionele zomer- en winterkortingen weer terug zouden keren in het land.

Er zijn ook veel winkelketens die via ‘verdekte kortingen’ al eerder beginnen met het geven van lagere prijzen zoals ‘Vive tu SummerTime’ of ‘Exclusivonline’ en ‘día sin IVA’. Als de kortingen niet in de winkels zelf plaatsvinden is dat wel vaak zo op internet.

Primeras & Segundas rebajas

Aangezien de uitverkoop in de  zomermaanden zo lang duurt, verdelen ze deze vaak in ‘primeras rebajas’ ofwel de eerste uitverkoop die meestal de eerste twee of drie weken zijn en de ‘segundas rebajas’ ofwel de tweede uitverkoop die na de tweede of derde week plaatsvindt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?