skip to Main Content
Dierenasiels hebben in 2015 meer dan 137.000 honden en katten gered

Dierenasiels hebben in 2015 meer dan 137.000 honden en katten gered

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

asiel2aMADRID – Volgens de gegevens van een onderzoek van de Fundaciòn Affinity hebben Spaanse dierenasiels gedurende 2015 minstens 137.000 dieren gered. Het gaat daarbij om 104.501 honden en 33.330 katten, aldus de verzamelde gegevens van de duizenden dierenasiels in Spanje. Het werkelijke aantal geredde honden katten is echter hoger aangezien bij deze telling niet de aangereden, door particulieren geredde beesten en verdwenen huisdieren zijn opgeteld.

Gedurende hat afgelopen jaar hebben de Spaanse dierenasiels minstens 137.000 honden en katten weten te redden. Het gaat daarbij om 104.501 honden en 33.330 in de steek gelaten katten die door de duizenden dierenasiels en stichtingen zijn opgevangen en gered. 66% van deze dieren werden op straat gevonden en 34% werd door de eigenaren naar het asiel gebracht vanwege het niet meer kunnen hebben van een huisdier, meestal om economische- of gezondheidsredenen.

Van het totale aantal door dierenasiels geredde beesten werd 44% weer geadopteerd terwijl een 19% van de honden en/of katten aan de eigenaren kon worden teruggegeven dankzij de identificatie chips. 14% van de duizenden geredde dieren woont nog steeds in een dierenasiel terwijl 10% vanwege plaatsgebrek en/of ziekte moest worden opgeofferd, een percentage wat neerkomt op ongeveer 14.000 honden en katten.

Het in de steek laten van honden en katten is helaas nog een groot probleem in Spanje. Jaarlijks worden duizenden honden en katten door hun baasjes op straat gezet waarbij ze als ze geluk hadden door hen naar een dierenasiel werden gebracht. In veel gevallen kan men daarna een nieuw huis vinden voor deze in de steek gelaten honden en katten maar in veel gevallen lukt dat ook weer niet. Er wordt veel goed werk verricht door de vele vrijwilligers van de dierenasiels en opvangtehuizen maar de laatste jaren zijn er weinig veranderingen merkbaar in adopties en in de steek gelaten beesten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken